5 inspirerende vintertrender sett på Instagram

Vinteren er faktisk en inspirerende sesong å kle seg. Her er fem fine og inspirerende trender sett blant de største skandinaviske influencerne.

Foto: Instagram/@polliani og @pernilleteisbaek

Av: Chili Media/Stine Nibe Ravneberget

Selv om vinteren er mørk og kald og kanskje litt uinspirerende, er det faktisk en fantastisk sesong å kle seg i. Tenk bare på alle de ulike ytterjakkene som finnes der ute! For ikke å snakke om alt av tilbehør som virkelig setter prikken over i-en.

Her er 5 trender for denne vinteren som sett på noen av de største norske, svenske og danske influencerne.

Tøff teddy

Fuskejakken og den gode gamle teddyen er nøkkelplagg vi aldri kommer utenom når temperaturen kryper under null. Ikke så rart kanskje. Jakken varmer deilig og føles som en eneste stor og koselig klem å gå med. Mens Julie Varner har lagt sin elsk på en nydelig hvit og myk variant, perfekt til å dresse opp og ned til både hverdags og fest, sporter Annabel Rosendahl en brun versjon.

Elegant tweed

Var det bra nok for Coco Chanel, er det bra nok for oss også. Den elegante tweeden gjorde så smått comeback tidligere i år, men denne vinteren ser tendensen ut til å skyte til værs. Det gjelder både tweedjakker, tweedkjoler og tweedskjørt. Eller en preppy drakt som kombinerer både jakke og skjørt – gjerne med 90-tallsvibber à la den ikoniske filmen Clueless. Også denne trenden kan brukes til både hverdag og fest – det kommer helt an på tilbehøret. Både Annabel Rosendahl og Hanneli Mustaparta har tatt i bruk denne trenden på Instagram.

Party-pysjamas

Er det én ting koronapandemien har lært oss på motefronten, må det være at komfort er deilige greier. Det skal godt gjøres å la behagelig lounge wear, som ikke strammer noe sted, ligge til fordel for tettsittende (og ganske ubehagelige) plagg. Derfor har mange lagt sin elsk på party-pysjamasen denne sesongen. Den er komfortabel nok til å sove i, men lekker nok til fest. Aller helst i silke med fjærdetaljer – og med høye hæler og noen lekre smykker til. Svenske Fanny Ekstrand synes pysjamasen var så fresh at hun like så greit hadde den som en av sine bryllupslooks da hun giftet seg i høst.

Fransk alpelue

Oh la la – alpeluen er slettes ikke bare forbeholdt franskmenn. Alpelue, beret – kjært barn har i hvert fall to navn. Mediene mener den posete luen med den karakteristiske snoren stikkende ut på toppen er tilbake i år, takket være Netflix-suksessen Emily in Paris, som har premiere senere i vinter. Det til tross for at den egentlig aldri er helt ute av trendbildet. Nytt av sesongen er at influencerne ikke bare vil ha den i varmende og chic ull, men også gjerne i blankt og iøynefallende skinn. Janka Polliani og Nina Sandbech ser i hvert fall ut til å ha lagt sin elsk på den.

Stilig saueskinn

Den røffe saueskinnsjakken med brede jakkeslag dekorert med varm saueskinnsull er en sikker vinner i klesskapet, år etter år. Opprinnelig designet for at piloter skulle holde varmen i iskalde cockpiter, blir jakken i dag brukt av alt fra Hollywoodstjerner til influencere og hvermannsen. Ikke så rart. For jakken er både tidløs og klassisk, og kan piffes opp både hverdags- og festantrekk. Danske Pernille Teisbæk har sikret seg en kul versjon.