5 tendenser for dame – høst/vinter 2022/2023

Moten fortsetter å reflektere samfunnet vi lever i. Høst- og vintermoten for 2022/2023 bygger videre på de optimistiske trendene som begynte i 2021 med glade farger, luksuriøse materialer og more is more-partyplagg, i tillegg til at bærekraft er i fokus.

Høsten og vinteren for 2022/2023 byr på korte kjoler, statement-jakker, sterke- og metalliske farger, chunky strikk og den lille sorte med frynser, fjær og rysjer.

Tekst: Chili Media Foto: Vogue og produsentene

Neste års høst- og vintermote er faktisk fremdeles preget koronapandemien – på ulike måter. Noen tendenser tar oss med til en ukjent og drømmende fremtid langt unna restriksjoner, mens andre minner oss på at det var i naturen mange av oss fant trøst under den mørkeste tiden i lockdown.

Her er fem AW22/23-tendenser for henne.

Moderne Spaceage

Stella Mccartney

En fascinasjon for det ukjente og fremtiden vi ennå ikke kjenner har inspirert til denne drømmende og futuristiske tendensen, ifølge Fashion Network. Kanskje skapte koronapandemien et behov for å flykte inn i noe som ikke ennå eksisterer – en tryggere og mer behagelig verden? Det viser seg gjennom skinnende og glitrende materialer i farger som syrelilla, sjokkrosa, turkis og glitrende blått som lar tankene vandre til verdensrommet, ifølge trendbyrået Italtex. Gjerne i graderinger, nesten som batikk, som gjør at stoffene ser ut til å flyte nedover kroppen. Sentrale nøkkeplagg vil være plagg som korte kjoler, lange slipskjørt og dresser med løse og oversized blazere og bukser, men også bluser og bomberjakker – alle i skinnende materialer av silke eller syntetiske stoffer.

Sølvsuper

Versace

Klær i sølv springer ut av Moderne Spaceage, men vil bli så populært at det fortjener å stå for seg selv som en egen trend. Det er den ultimate festtrenden for neste jul- og nyttårssesong. Tendensen kalles av Italtex for Moonlight Party, og det med god grunn. Tenk minikjoler, maxikjoler, skjørt og dresser i skinnende sølv og andre metalliske farger og materialer – de perfekte partyplaggene. Man trenger imidlertid ikke kun å gå for hele plagg eller antrekk i sølv. Også sort med glitrende detaljer som skaper metalliske refleksjoner faller innunder denne tendensen.

Moder Jord

Victoria Beckham

Å søke til naturen ble viktig for mange under koronapandemien. Verden utendørs ble et sted å flykte, samtidig som det ga ro og trygghet – ikke minst inspirasjon. Denne tendensen vil være sentral neste høst, hvor den vil omfavne det kreative potensialet jordkloden har å by på – med bærekraft i fokus, ifølge Fashion Network. Steiner, sedimenter og planter vil inspirere trenden og resultere I materialer og teksturer som er tredimensjonale og irregulære. Sentrale nøkkeplagg vil være god, tykk og chunky strikk som cardigans og strikkegensere – men også behagelige strikkede bukser og skjørt. Strukturerte bukser, blazere og ikke minst statement-ytterjakker vil også bli viktig.
Den lille sorte

Den lille sorte

Greta Constantine

En sort kjole er et nøkkelplagg som kommer tilbake igjen og igjen og som aldri slår feil. Vinteren 2022 gjør den comeback på nytt, denne gangen med iøynefallende detaljer, ifølge Fashion Network. For det er faktisk ikke slik at en sort kjole er synonymt med kjedelig. Tvert imot. Se etter mini- og midikjoler med detaljer som fryser, fjær og rysjer på kanten av ermene, kjolekanten og i utringningen. Tendensen er en naturlig motreaksjon til more is more-kjolene fra vinteren 2021 med paljetter og knalle toner i alle regnbuens farger.

Flarekjolen

Etro

Selv om korona var et så godt som tilbakelagt kapittel da moten for 2022 og 2023 ble formet, betyr ikke det at komfort var dødt. For vi ble alle ganske godt vant med behagelig hjemmekontor-antrekk under pandemien. Og før omikron-mutasjonen slo til i samfunnet, hadde mange begynt å pynte seg igjen. Neste vinter vil den behagelige, men lekre flarekjolen være et nøkkelplagg, ifølge Fashion Network. Denne romantiske og flytende midi- og maksikjolen kombinerer både eleganse og komfort, og vil finnes i blomsterprint og andre organiske mønstre i hele fargespektret, og med detaljer av sløyfer som gir et hint av lekenhet. Kjoler i skinnende materialer spås å bli den ultimate partykjolen.