5 tendenser for herre – høst/vinter 2022/2023

Moten fortsetter å reflektere samfunnet vi lever i. Høst- og vintermoten for 2022/2023 bygger videre på de optimistiske trendene som begynte i 2021 med glade og optimistiske farger og mønstre – med stort fokus på naturen og bærekraftaspektet.

Høsten og vinteren for 2022/2023 byr på lange frakker, store ruter, bærekraftige materialer, mønstre, jordtoner og sterke farger.

Av: Chili Media Foto: Vogue og produsentene

Neste års høst- og vintermote er faktisk fremdeles preget koronapandemien – på ulike måter. Noen tendenser lar oss eksperimentere og være kreative med overraskende farger og mønstre på velkjente nøkkeplagg, mens andre minner oss på at det var i naturen mange av oss fant trøst i den mørkeste tiden i lockdown.

Her er fem AW22/23-tendenser for ham.

Kreative ytterklær

Dunhill

Det blir ikke høst uten ytterjakker. For AW22/23 er naturen en stor inspirasjon med farger som grønt i fokus – men også mer uvanlige høstfarger som orkidérosa og fiolett. Tendensen handler om å være kreativ, hylle naturen og la fantasien løpe løpsk, ifølge Fashion United. Dette vises gjennom nøkkelplagg som jakker i oversized og avslappede fasonger – aller helst dekorert med iøynefallende elementer som glitrende paljetter, bånd og blomstermønstre.

Artsy Craftsy

Amiri

Natur, håndverk, tradisjoner og samfunn – alt dette samler oss. Og de har alle guidet oss gjennom vanskelige tider, hvor naturen er blitt en form for healing.I denne trenden står også bærekraft sentralt, som står i fokus gjennom utendørsvennlige design og trøstende plagg, ifølge trendbyrået WGSN. Nøkkeplagg er god strikk, slik som chunky strikkegensere og strikkejakker i typisk hjemmelaget stil, alt med tradisjonsrike mønstre og farger av jordtoner i brunt, beige, grønt og rustrødt.

Respekt for Moder Jord

Dior

Hver høstsesong har fokus på jordfarger i en eller annen grad. Høsten 22/23 er intet unntak. Bærekraft står stadig mer sentralt for hver sesong, og denne gangen er det særlig resirkulert ull, bomull og polyester som blir brukt, ifølge Fashion United. Disse blir brukt både på utsiden av klærne og som fyll i eksempelvis cruelty free jakker, istedenfor naturlig gåsefjær. Fargene strekker seg fra velkjente jordtoner som lys brunt og beige til grønt, ikke så ulikt Artsy Craftsy. Sentrale nøkkeplagg er den lange frakken og korte strikkegensere.

Lys eleganse

Berluti

Det er fort gjort å ty til en mørk frakk når det blir stadig mørkere ute. Litt rart egentlig, ettersom det er på vinteren vi trenger alt av lys vi kan få. Derfor kommer denne tendensen inn som et deilig lysglimt med elegant lag-på-lag i ulike lyse farger som lys grønt, lys grått, lys brunt og lyst gult, ifølge trendbyrået Italtex. Sentrale nøkkeplagg er den klassiske frakken, den sporty korte bomberjakken, chinos og løse bukser med press.

Eksentrisk rutedilla

Louis Vuitton

Høsten 22/23 vil kreativ og eksentrisk fantasi inspirere maskulin skreddersøm for å bryte etablerte kjønnsnormer, ifølge trendbyrået Première Vision. Tendensen vil fokusere spesielt på ytterjakker, særlig på dobbelspente og oversized dressjakker, som gir rom for bevegelse. Disse vil først og fremst være dekorert med ruter. Og denne høsten er det store ruter som gjelder – aller helst i vibrerende farger som neongrønt- og gult, sjokkrosa og koboltsblått.