5 tendenser for herre – vår og sommer 2025

Med en tidsalder preget av politisk usikkerhet, store fremspring i AI-teknologi og et økende behov for eskapisme og kontakt med naturen, ser vi noen helt klare tendenser for vår -og sommersesongen 2025. Moten er preget av både alvorlighet, aktivisme og en teknologisk interesse, men det er også helt tydelig at det er god plass til lekenhet og utforskning i neste års vår -og sommersesong.

5 tendenser for herre – vår og sommer 2025
5 tendenser for herre – vår og sommer 2025

Av: Chili Media

Det kan være en utfordring å henge med på tidens trender. Moteverden beveger seg raskt, og det gjelder, ikke bare å holde seg på, men hele tiden ligge et par skritt foran. Internasjonale trendforcastere legger frem sine rapporter god tid i forveien og vi har samlet sammen de 5 viktigste tendensene du bør få med deg før neste sesong.

La oss ta en nærmere titt på de viktigste tendensene for herrekategorien våren og sommeren 2025.

Futuristisk surrealisme

Vi ser et enormt fokus på teknologi og teknologiske fremskritt om dagen. AI-utviklingen er spesielt fremme i offentlig diskurs, og det er ingen grunn til å tro at tematikken ikke vil fortsette å fascinere, og skape debatt det neste året. Fokus på teknologi påvirker motebildet, og det spås en tendens som går mot fremtidsfantasier.

Futuristiske og drømmeaktige elementer vil prege sesongens design både gjennom voldsomme og overdimensjonerte silhuetter. Tenk i retning science fiction-estetikk med mer-enn-menneskelige trekk og arkitektonisk preg, men med en moderne vri når det gjelder tekstur og anvendelighet.

Nostalgisk grafikk

Nostalgifaktoren kommer tydelig frem gjennom denne tendensen. Tegnefilmaktige mønstre, klare farger og referanser til 90- og 2000-tallets spillestetikk i grafiske trykk, gir en følelse av eskapisme som gir et lekent pusterom i en moderne voksenhverdag. «More is more» entrer herremoten med denne tendensen, men trenden styles også fint med mer nedtonede elementer for virkelig å komme frem i antrekket.

Ornamentering og øye for detaljer

Miljøsaken ligger stadig i bakhodet på de fleste om dagen, og SS25 bærer preg av dette. Denne tendensen peker på en interesse for «upcycling» av klær og tekstiler, noe som gjenspeiles i vakre broderier, blonder og fokus på ornamentale detaljer. Tendensen bærer gjerne preg av en blanding av håndverkstradisjoner, og er å finne på alt fra den klassiske blazeren til den hvite skjorten, og på god gammeldags hjemmestrikk.

Punk DIY

Aktivisme synes i denne tendensen, hvor punkens elementer smyger seg inn på både catwalken og i hverdagstøyet. Røffe og androgyne rockeelementer gir en ekstra følelse av ungdommelig opprør og kreativitet. Disse elementene må gjerne styles sammen med mykere, mer nedtonede elementer for å gi en leken kontrastfølelse i antrekket. På mange måter kan tendensen sees på som en hyllest av den avdøde designeren Vivienne Westwood, som på sin tid satte standarden for punk-estetikken i sin spede begynnelse, og som hele tiden brukte kolleksjonene sine som aktivistisk plattform.

Patchwork, røffe linjer og en hjemmesnekra følelse går også hånd-i-hånd med den forrige tendensen hvor DIY og upcycling ligger sentralt.

Natur med en tvist

At vi forventer å blomstermønstre utover vår- og sommersesongen er ikke noe nytt. «Florals for spring? Groundbreaking.»; det sarkastiske sitatet fra den ikoniske filmen the Devil Wears Prada kommer raskt opp når det nevnes, men for SS25 spås det om nye måter å tenke naturelementer og blomsterprint.

Jordtoner og myke uttrykk møter overdimensjonerte naturelementer i perfekt harmoni. Stilen gir et slags vink tilbake til de surrealistiske tendensene, og fungerer som en perfekt kontrast til den mer harde tekno-sentrerte bevegelsen vi også ser mane seg frem for sesongen.