AW 22/23 seks tendenser til ham og henne fra de internasjonale mote messene

Årets motemesse og moteuker er i gang og byr på mange inspirerenede trender for den kommende høsten. Sentralt for dame er blant annet pusete hodeplagg og en fargesprakende palett, mens det til herre er håndverk og iøyenfallende yttertøy i fokus.

Tekst: Chili Media/Stine Nibe Ravneberget Foto: Vogue og Copenhagen Fashion Week

Selv om koronapandemien ikke helt har sluppet taket ennå, har flere av vinterens motemesser gått av stabelen som planlagt. Den verdenskjente italienske motemessen Pitti Immagine Uomo ble holdt i midten av januar i Firenze, og Revolver Tradeshow gikk som planlagt under den danske moteuken i København forrige uke. Den tyske motemessen Premium skulle etter planen arrangeres 18-20 januar, denne gangen i Frankfurt, men måtte imidlertid avlyse på grunn av smitteverntiltak.

På motemessene og moteukene som er blitt arrangert, er det blitt servert mange inspirerende trender for den kommende høst- og vintersesongen. Vi har samtidig tatt pulsen på streetstyle-scenen som virkelig gir et friskt og inspirerende blikk på kommende trender.

Her er seks trender til ham og henne for AW22/23 som sett på de internasjonale motemessene og moteukene.

Arty Craftsy til ham

DIY-bølgen skylte for fullt innover oss under koronapandemien. «Alle» skulle strikke, sy, hekle og male. Dette reflekteres i motebildet, særlig til herre, hvor plaggene for høsten 22/23 gjerne har nettopp håndverk i fokus. Tenk hjemmestrikkede og tovede plagg og detaljer i hele fargespekteret – aller helst i jordtoner som brunt, beige, rustrødt, brent oransje og olivengrønt.

Fargefest til henne

Etter to år med pandemi og behagelig loungewear i lyse, beige toner på hjemmekontoret, er det på høy tid å kle seg i farger igjen. Både pasteller og glade, forfriskende neontoner i alle regnbuens farger vil bli populært denne høsten og vinteren. Under moteuken i København var det særlig sjokkrosa, grønt, gult og rødt som var populært blant influencerne. 

Iøyefallende ytterjakker til ham

Vi kan si farvel til Janteloven i 2022, gudskjelov. Nå skal du gå med det du føler for – og iøynefallende statement-plagg er et kjært innslag i trendbildet. For AW22/23 er det særlig ytterjakker til ham, som skriker om oppmerksomhe, som vil bli populært, skal vi tro streetstyle-stjernene. Store ruter, blomstermønster og andre, organiske mønstre og hundetannsruter i neon er bare noen eksempler på hvordan disse ser ut. Gjerne på avslappede bomberjakker eller elegante frakker med rette linjer.

Pusete hodeplagg til henne

Myke, fluffy og pusete bøttehatter begynte så smått å gjøre sitt inntrykk i streetstyle-bildet i fjor. Etter den danske moteuken i København er det ingen tvil om at fluffy hodeplagg vil bli et av høstens desidert mest trendy tilbehør. Ikke bare føles den som en god, trygg og varm klem, og holder deg varm gjennom den sure høst- og vintervinden – den er også utrolig søt, stilig å se på og løfter ethvert antrekk til nye høyder.

Moder jord til ham

Klisjé, men sant. Om høsten ser vi til naturen og alle de fantastiske fargene den har å by på. Koronapandemien har helt klart påvirket trendbildet en god del, ettersom mange så til naturen for trygghet og trøst i en tøffere hverdag. Denne høsten er det de klassiske og nærmest obligatoriske høstfargene som brunt og beige som går igjen, men også mer forfriskende nyanser av sennepsgult og smaragdgrønt

Duse nyanser til henne

Som en kontrast til den fargerike trenden med neon i sentrum, vil også duse og behagelige nyanser bli populært. Tenk pasteller som lys syrinlilla og babyrosa, med innslag av hvitt i alle mulige toner, lys beige og lysegrått. Kjør på med et helt antrekk i duse nyanser ton-i-ton, eller gå for ett plagg og style med en knallfarge for en iøynefallende, men moderne look.