Pulsen på høstens trender

Disse trendene er blant de fineste til ham og henne akkurat nå – og slik styler du kundene dine i dem.

Seks trender, ulike nøkkelplagg og farger som er i fokus til ham og henne, og hvordan du kan style kundene dine i dem. Her fra Selected Homme, Sand, Vila og NA-KD.

Tekst: Chili Media/Stine Nibe Ravneberget Foto: Business of Fashion, Vogue & leverandørene

September er motebransjens svar på januar, sies det i dokumentaren The September Issue, som tar oss med på innsiden av publikasjonen og motebibelen Vogue. Vi kunne ikke sagt det bedre selv. For det er noe med å legge bort sommerens lyse og florlette garderobe, og fiske frem deilig, myk strikk og rike farger fra innerst i klesskapet – eller unne seg noe helt nytt. En ny start med blanke ark, også når det gjelder stil.

Her er seks trender, ulike nøkkelplagg og farger som er i fokus til ham og henne, og hvordan du kan style kundene dine i dem.

Gøyal strikk

Inwear

Høst er for mange synonymt med sweather weather. Denne høsten skal strikkegenseren være forfriskende morsom i alle regnbuens farger og få deg til å trekke på smilebåndene. Forhåpentligvis ser vi snart en slutt på koronapandemien, og moten preges av optimisme og glede igjen. Motemerker som Miu Miu, Loewe og Raf Simons har alle kastet seg på trenden til henne. Genseren er imidlertid også å se på herrene denne høsten. GQ omtaler den djerve genseren som en statement-genser, og merker som Etro, Dior, Prada og Hermès har alle laget sin versjon til ham.

Med en fargerik strikkegenser, gjerne med morsomme motiver eller iøynefallende mønstre, er det fint å holde resten av antrekket nedtonet. Da kan genseren virkelig få skinne på egenhånd. Likevel lever vi i 2021 – der alt er lov. Til avslappede jeans eller bukser passer den fint til hverdags, men til et pent skjørt, over en lekker kjole eller til et par pene dressbukser, passer den til finere anledninger. Dette avhenger naturligvis av materialet og uttrykket til genseren – for eksempel oser en deilig og myk kashmirgenser av luksus.

Skandinavisk minimalisme

Part Two

Som en rak motsetning til fargerik strikk, gjør skandinavisk minimalisme, med fokus på skreddersøm og ton-i-ton, sitt store comeback denne høsten, etter flere fargerike og maksimalistiske sesonger. It-merker som The Row, Prada, Tory Burch og Max Mara går i bresjen.

Stilen tar for seg løse, oversized dresser, herreinspirerte kåper, enkle bluser og skjorter, store blazere, rette midiskjørt, vester og løse dressbukser, som kombineres med lyse og duse farger som hvitt, grått, beige, marineblått og sort for et elegant uttrykk. Med sesongens definitive it-sko, den sorte loaferen og chunky såler, blir antrekket sylskarpt og avslappet.

Ville vesten

Kaffe

Vesten gjorde sitt store comeback forrige sesong, men når likevel nye høyder denne høsten når det gjelder bredde og popularitet, og den er slett ikke forbeholdt bestefar. Kendall Jenner og Dua Lipa – alle it-jentene har faktisk en vest eller tre i klesskapet sitt i høst. Den kommer i mange ulike uttrykk, både leken og i flere forskjellige farger, retro med ulike mønstre eller minimalistisk og elegant i kun én eller to farger. Vesten kan være både kort eller lang.

Vesten kan styles på mange ulike måter. Den mest populære varianten er i kombinasjon med en bluse eller skjorte under. Og som Vogue foreslår; style den med lave og rocka chunky boots, kule highwaist-jeans eller en fargerik veske for et ungt og moderne uttrykk.

Den lille sorte

NA-KD

Coco Chanel introduserte begrepet den lille sorte allerede på 20-tallet. Passende nok er den sorte kjolen nå veldig populær igjen, 100 år etter skapelsen. Men som Harper’s Bazaar påpeker; LBD – little black dress, går egentlig aldri helt av moten. Det som imidlertid endres fra sesong til sesong, er fasongen og detaljene.

Denne høsten skal den lille sorte være kort, kortere, kortest. Fra dresskjoler til løse babydoll-kjoler – uansett om du går for en klassisk og elegant eller en mer leken versjon, så handler det om å vise frem beina. Til det som forhåpentligvis blir en litt mer normal julebord- og festsesong, vil den lille sorte kjolen passe perfekt. Style kjolen med sesongens lekre, høye hæler eller røffe støvletter.

Tøff med turtleneck

Sand

Turtleneck, rollneck, polo, høyhalser – kjært barn har mange navn. Selv om alle disse uttrykkene er ulike varianter av høyhalsede gensere, gjør de denne høsten comeback – igjen. For det er ikke noe nytt med en god og varmende høyhalser når temperaturene faller ute.

Det som imidlertid er nytt av sesongen, er hvordan du styler den. Ifølge GQ handler det om å tenke lag-på-lag, men avslappet og nonchalant. Altså – bruk en sofistikert turtleneck under en strikket skjorte eller en chunky poloskjorte i en åpen frakk. Gjerne ton-i-ton i de klassiske høstfargene, eller med iøynefallende kontraster.

Trendy i trench

Selected Homme

På lik linje med den høyhalsede genseren, er også den klassiske beige trenchcoaten et udødelig nøkkelplagg i høstgarderoben. Det handler om å gå back to basic, ifølge GQ. Vindtett, vanntett, elegant og avslappet gjør den til det ultimate ytterplagget.

I høst skal den gjerne være voluminøs i utformingen, og ekstra stilig er den med spreke mønstre i foret, i tillegg til dekorative spenner, flapper, knytinger og andre interessante detaljer. Akkurat som den originale trenchcoaten brukt i skyttergravene under første verdenskrig. Louis Vuitton, Fendi og selvsagt Burberry har alle en trench i sine kolleksjoner denne sesongen.

Style den over skjorte og chinos, eller over en genser med jeans. En trenchcoat i riktig beigefarge gjør underverker, uansett hva slags uttrykk man er på jakt etter. Den gjør et pyntet antrekk mer elegant uten at det blir stivpyntet og et avslappet antrekk med t-skjorte og løse bukser mer avslappet, samtidig som det er klassisk og ikke minst kult.