Pulsen på våren og sommerens trender

Disse trendene er blant de mest aktuelle til ham og henne akkurat nå – og slik styler du kundene dine i dem.

Seks trender med nøkkelplagg, farger og tema til ham og henne, og hvordan du kan style kundene dine i dem.

Tekst: Chili Media/Stine Nibe Ravneberget Foto: Business of Fashion & leverandørene

Vår- og sommersesongen kommer alltid som et friskt og etterlengtet pust etter en lang og mørk vinter. I år er intet unntak. Faktisk føles SS21 enda mer optimistisk enn tidligere – ikke så rart med tanke på koronapandemien som preget fjoråret, også på motefronten.

Her er seks trender med både nøkkelplagg, farger og tema til ham og henne, og hvordan du kan style kundene dine i dem.

Til dame – dress to impress

Flere optimistiske designere så allerede i fjor for seg nydelige kjoler til gjenåpningen av samfunnet. Glem enkel eleganse – nå er det «more is more» som gjelder og vakre kjoler med tyll, store skjørt, perler, paljetter, polkadots, blomstermønster, cut outs, volum og andre iøynefallende detaljer. Ettersom vi har levd i joggebukser, tøfler og annet komfortabelt tøy på hjemmekontor i over ett år, trenger vi rett og slett fine kjoler denne sesongen. Perfekt når du skal ta igjen alt av fest, selskaper, bryllup og annen moro.

Ichi

La kjolene få skinne alene med enkel styling som et par lekre, høye hæler – gjerne sesongens it-sandal som er åpen bak, eller hvite, chunky sneakers for en litt mer behagelig look. Det er nok mange som er blitt noe merket etter denne pandemien. Alternativ kan kjolen styles med et par stilige skoletter for et røft uttrykk. Til kjølige sommerkvelder er det fint med en chunky strikkegenser eller en oversized blazer.

Til herre – maskuline pasteller

Det er lenge siden pasteller kun var forbeholdt damene. Denne sesongen er det særlig herregarderoben som skal være i lyse, duse farger av sukkerspinnrosa, pistasjgrønt, babyblått og dust mosegrønt. Overraskende? Kanskje. Funker det? Definitivt.

Alt fra t-skjorter og gensere til skjorter, bermudashorts og hele dresser kommer i pasteller denne våren og sommeren. Det kan kanskje virke litt prangende og vågalt for nordmenn, men med riktig styling ser det riktig så stilig ut.

Tiger of Sweden

Style en pastellfarget t-skjorte, genser eller hoodie med nøytrale jeans eller chinos for en fresh hverdagslook. Bruk pastellfargede skjorter til penbukser og en trenchcoat eller bomberjakke over for en frisk vri på penantrekket.

En kan også ta den helt ut med pastellfarget dressjakke og matchende bukser, enten med pensko for en skarp look, eller hvite sneakers for et supermoderne uttrykk.

Til dame – løse jeans

Etter et år med usedvanlig mye stillesitting hjemme, har løse jeans fått en real oppsving. Vi orker rett og slett ikke å tvinge oss inn i smale, skinny jeans lenger og avslappende fasonger er blitt det foretrukne valget. Som Who What Wear påpeker: Jeansen har fasongen og komforten til et par joggebukser, men har materialer av klassisk, vasket denim. Og vi snakker ikke om en klassisk bootcut her – jeansen skal være løs hele veien nedover beinet, helst fra låret, og aller helst ha en flatterende, høy midje.

Five Units

Her finnes det et hav av stylingmuligheter. Kombiner med en hvit t-skjorte, en krisp, hvit skjorte eller en lekker, hvit bluse for et elegant og klassisk uttrykk. Sesongens stripete genser – eller skjorte – gir også et preppy, men avslappet uttrykk.

Style med en lang, beige trenchcoat for en klassisk, men laidback look, eller en kort jakke for et mer pyntet uttrykk. Den løse jeansen ser flott ut med både lave sneakers for en fin hverdagslook, eller med høye hæler eller skoletter for et mer fancy uttrykk.

Til herre – That 70´s Show

De siste årene har 60- og 70-tallet stadig kommet mer og mer tilbake i motebildet. I år toppet det seg da Harry Styles ble avbildet i det ene kule antrekket etter det andre med skikkelig 70-tallsvibber. Netflix-serien The Serpent som hadde premiere tidligere i vår kanaliserer stilen perfekt.

Slengbukser, kordfløyel, denim – gjerne Canada-suit som er kjennetegnet av matchende jakke og bukse i denim, karamellfargede semskede skinnjakker, smale dresser, bukser med press, paisleymønster, geometriske mønstre og (litt) åpne skjorter. Alt er tilbake i år. Frynsejakken er dessuten et av sesongens nøkkelplagg – til både ham og henne.

Gant

Selv om hele tiåret er trendy i år, betyr det selvfølgelig ikke at en må bruke alt på én gang. En vil unngå at antrekket føles som et kostyme. Style den brune, semskede skinnjakken med en t-skjorte og chinos for et avslappet antrekk, eller bruk den med skjorte og jeans for en klassisk look.

En paisleymønstret skjorte er superfint til både hverdags og fest. Bruk den med jeans eller chinos og en bomberjakke, eller til en nøytral dress. Åpner en opp én ekstra knapp øverst, har man sneket inn tiåret på en subtil måte. En denimjakke passer til omtrent hva som helst. Prøv å style en denimskjorte med et par sorte bukser for en moderne stil med et hint av 70-tallet.

Til dame – think pink

Er det én ting vi trenger etter et år med koronapandemi, er det farger som påvirker humøret. Og rosa er en av de aller største trendfargene denne våren og sommeren. Og i alle slags nyanser. Fra sukkerspinnsrosa, babyrosa og blekrosa til cerise, vannmelon og fuksia, hvor sjokkrosa er den heteste av dem alle.

Selected Femme

Fargen finnes på så å si alle mulige plagg denne sesongen. Er en av den vågale typen, kan en style en rosa blazer med en matchende rosa bukse eller et ankellangt skjørt, eller gå for en ensfarget maksikjole.

Blir det for voldsomt og oppmerksomhetsskrikende, er rosatoner nydelig til det aller meste – kombiner en rosa bluse til et par klassiske, blå jeans med en oversized blazer over, eller et rosa skjørt til en hvit overdel med en beige trenchcoat over. Kombiner rosa med nøytrale farger som hvitt, sort, beige og marineblått, eller gå bananas med fy-fy-kombinasjonen rosa og rødt.

Til herre – bomberjakke

Den klassiske bomberjakken ser ut til å være like populær hver eneste vår. Den aviator-aktige jakken kjennetegnes av den løse og avslappede fasongen, og fungerer like fint til hverdags som til fest. Denne sesongen er den mer moderne i utformingen vil være å finne i både croppede 70-talls versjoner, med skinnende materialer eller minimalistiske og rene i stilen.

Style den med t-skjorte, genser, jeans eller chinos. Sneakers gjør det hele avslappet og perfekt til hverdags. Bomberjakken kan også kombineres med penbukser, gjerne med press for et spennende uttrykk.

Jack & Jones

Med chunky boots eller oxfords blir antrekket iøynefallende. Bruk sneakers for en moderne look og husk: vi er i 2021 – alt er lov! Bruk jakken over penskjorte for en klassisk stil som fungerer like godt til hverdags som til fest.

Tenk gjerne kontraster i tekstur og farger – har du en bomber i skinnende materialer, er det lekkert med en overdel som er matt eller røff i teksturen. Er jakken sort eller grå, er det pent med en fargerik genser eller skjorte under, eller mønstret.

Som med de fleste jakker – ha den aller helst åpen.