Speed dating skaper langvarige relasjoner

– Alle setter pris på at vi ikke er her med ordrebøkene, sier Anders Tangerud fra Sonic Labels.

Av: Suburbia Foto: Thor Håkon Ulstad

Hvert år møtes noen av klesbransjens viktigste aktører – utvalgte leverandører og folk som driver eller jobber i butikker – til speed dating. Mandag 8. april ble Texcon Event arrangert for tredje år på rad, og 250 mennesker møttes på Meeting Point X.

Raske møter

På forhånd har butikkene valgt ut hvilke leverandører de ønsker å date, men datene er korte. Når høyttaleranlegget etter 20 minutter varsler at tiden er ute, må alle avbryte og bevege seg til neste rom.

Ansikt til ansikt

Går du fra rom til rom og lytter, oppdager du raskt at samtalene like ofte handler om butikker som om leverandører.

– Her snakker butikkene litt om konseptet sitt, og så oppdager vi muligheter sammen

Anders Tangerud

– Ett av de tre merkene vi er her med, er Morris. Vi trenger egentlig ikke flere kunder til dette merket, så vi svarer så godt som alltid nei når vi får telefoner fra butikker. Likevel har vi i løpet av de siste to årene lagt til noen kunder. Det er skjedd fordi vi møtte dem face to face på Texcon Event. Her snakker butikkene litt om konseptet sitt, og så oppdager vi muligheter sammen, sier Tangerud.

Ikke målbart

Anders Tangerud har bare lovord å komme med. Han forteller at de er «happy» og også kommer tilbake neste år.

– Det er ikke så målbart dette her, men det er jo klart at vi er her for tredje året på rad, og vi hadde ikke vært her hvis dette ikke ga oss noe, sier Tangerud.

Marianne Jemtegård under Texcon Event.

Tett program

Texcon Event er ikke bare speed dating. Det legges stor vekt på det sosiale, og dessuten entrer mange kjendiser scenen med underholdning og foredrag. I år høstet Marianne Jemtegård stor applaus for et forrykende innlegg om stil-ikoner, megatrender og motehusene som påvirker motebildet akkurat nå.

Kåringer

På kvelden er det fest, med god mat, underholdning, mer relasjonsbygging og – ikke minst – kåringer. Barbro Ottesen Muri ble, under en tårevåt overrekkelse, kåret til årets Texconer for sine butikker Kolbotn Klær og Studio by KK. Årets leverandør ble DK Company med
In Wear og Matinique.

Kristine Andersen deler ut diplomer under kåringen

Lange relasjoner

Da vi spurte Randi Kristiansen fra In Wear hvorfor hun trodde at Texcon-medlemmene setter sånn pris på In Wear, fikk vi følgende svar.

– Vi har vært med Texcon siden starten.

Enda bedre neste år

Kristine Andersen, som er blant dem som unnfanget ideen til Texcon Event, kommenterer årets arrangement på følgende måte.

– Texcon Event skal være en inspirasjons- og relasjonsarena

Kristine Andersen

–  Vi har hentet frem igjen noe av det som har vært selve nerven i Texcon siden starten – et tett og nært samarbeid mellom leverandører og butikker. Texcon Event skal være en inspirasjons- og relasjonsarena. I år er jeg særlig glad for at så mange butikker kommer med flere av sine ansatte. Texcon Event er kommet for å bli. Men vi er i motebransjen – vi må også fornye oss. Neste år blir det enda bedre, avslutter Kristine Andersen.