Stilintervju med Madeleine Pedersen

Moteprofilen om spontanshopping, hennes største bomkjøp, hvordan hverdagsuniformen ser ut og hva hun setter pris på i en skikkelig god butikk.

Tekst: Chili Media Foto: instagram/@madeleinepedersen

Madeleine Pedersen regnes som en av landets mest lovende up-and-coming influencere. Til sine over 86.000 følgere inspirerer hun jevnlig med sine forfriskende bilder og kule stil. Vi har tatt en prat med moteprofilen om hva hun ser etter når hun shopper, årets trender og ikke minst – hvordan drømmebutikken ser ut.

Foto: Instagram/@madeleinepedersen

Opptatt av kvalitet og plagg styles igjen og igjen

Selv beskriver Madeleine stilen sin som feminin, maskulin, skandinavisk og komfortabel.

– Jeg er veldig opptatt av at det er av god kvalitet, noe som varer lenge, og viktigst av alt – at det er noe jeg kan style igjen, og igjen og igjen, sier hun og fortsetter;

– Jeg spontanshopper aldri. Det er fordi det er viktig for meg å planlegge og være sikker på kjøpene mine, av erfaring. Jeg stiller krav til at plaggene skal kunne bli brukt til mye forskjellig, slik at det alltid føles ut som jeg bærer på et nytt antrekk.

Hva er favorittplaggene dine?

– Det må være den nye skinnjakken min fra Eytys, og mine favorittjeans fra samme merket i modellen Benz, forteller Pedersen.

Og største bomkjøp?

– En kåpe fra Acne til 11.000 kroner som jeg kjøpte for å feire en stor avtale. Plot tvist: Jeg fikk ikke avtalen likevel.

Komfort er viktig

Når hun får spørsmål om hvilket tilbehør hun ikke klarer seg uten, forteller hun at det er helt umulig å si kun én ting.

– Alle gode ting er tre: Solbriller, øredobber og mine kjære ringer, forteller Madeleine.

Enten det er et antrekk til hverdags eller fest, er det nok ett stikkord som beskriver stilen til influenceren desidert best: komfort.

– Du ser meg ofte i joggebukse og baggy genser med sneakers, eller loose fit jeans med en tettsittende topp og sneakers. Det slår aldri feil.

Til fest pynter hun seg også helst med noe som er komfortabelt, som gjør at hun kan «ha rockefot hele kvelden».

– Jeg ender som oftest opp med håret i en stram hestehale for å unngå svett nakke, hehe, kombinert med en mesh topp, baggy jeans og kule boots med mine tre nevnte favorittilbehør.

Madeleines beste stylingtriks er rimelig enkelt: Gå for det du føler deg komfortabel i.

– Jeg får ikke sagt det nok! Du får en så «chill attitude» av det, som jeg lever lenge på.

I butikk: God stemning, rent design og oversikt

Madeleine foretrekker å handle på nett. Av materialer hun ser etter akkurat nå, går det mye i skinn, bomull og økologisk bomull. Fargene hun er besatt av for tiden er blått og svart.

– Jeg hater å gå i fysiske butikker for å handle. Det er fordi jeg er så kresen på hele opplevelsen at det nesten er flaut.

Madeleine har selv jobbet i klesbutikk i fem år, så hun har sett og lært mye.

– Det viktigste for meg er ansatte som viser at du blir sett – og hilser. Men de lar deg titte i fred og ro, uten å bli innpåslitne.

– Musikken som spilles i bakgrunnen skal gi gode vibber og nytes. Det burde ikke være slik at du vil flykte fordi det stresser deg. Det bør også være god oversikt i butikken uten for mye klær overalt, rent design og at alle produkter får skinne.

Foto: Instagram/@madeleinepedersen

Trender for kommende sesong og neste år

Når det gjelder hvilke trender hun tror vi vil se i resten av 2022 og 2023, tror hun fokuset her vil gå mer på å gjøre dame- og herremote desto mer unisex.

Hvilke trender synes du vi kan ta en pause fra nå da?

­– Vet du hva? Fuck trender, gå med det du vil.