Stilintervju med Sofie Årnes:- Jeg har ved mange tilfeller valgt å ikke handle på grunn av personalet

Influenceren om trendene hun tror vi kommer til å se mer av i 2022, hva hun er opptatt av når hun shopper og ikke minst – hva hun mener utgjør den perfekte klesbutikken.

Tekst: Chili Media Foto: instagram/@sofieaarnes

Til daglig jobber Sofie Årnes med PR i Oslo-byrået This Is og inspirerer sine over 16 000 følgere på Instagram med bilder av sin fargerike klesstil. Vi har tatt en prat med stilstjernen om hva hun er på utkikk etter når hun handler, bomkjøp og trendene hun har troen på fremover.

Sofie har alltid hatt en greie for å mikse ulike stiler og kan være innom flere ulike stilarter i løpet av en uke.

– På den måten kan du skape noe unikt i alle antrekk. Når jeg ser gjennom kamerarullen er det likevel én ting som nesten alltid går igjen: Antrekkene har en fargerik og sporty edge, forteller hun.

– Det er jo ikke til å stikke under stol at jeg er svak for rosa. Jeg går generelt for farger som vekker oppsikt, som grønt, lilla, oransje og rosa.

Faktisk mener Årnes at hun har til gode å kjøpe noe i fargen beige.

– Når det kommer til materialer, så er jeg faktisk overraskende lite kresen på hvilke materialer jeg går i – til å ha jobbet i bransjen. Jeg synes jo ofte de gøyeste og kuleste plaggene er laget i polyester og lignende, dessverre.

Hvilket tilbehør klarer du deg ikke uten?

– Solbriller og ringer.

Solbriller og ringer er et must til ethvert antrekk. Foto: Instagram/@sofieaarnes

Skiller ikke mellom hverdagsantrekk og fest

Mange snakker om hverdagsuniform og helgeuniform. Det har ikke Sofie.

– Jeg planlegger sjeldent et antrekk på forhånd, og tar stort sett bare på akkurat det jeg føler for den dagen. I og med at jeg jobber på showroom til daglig og er i mange møter, så er jeg nok over gjennomsnittet pyntet.

– Jeg har egentlig et ganske lite skille fra hverdags og fest, da jeg er glad i både make-up og glitter i hverdagen. Kjoler, glitter, paljetter og fjær slår aldri feil. More is more!

-På tide med en pause fra joggedressen

Hennes beste styling triks er først og fremst å være seg selv.

– Ikke prøv å være noe eller noen du ikke er, det skinner så fort gjennom. Gi litt blaffen og ha det moro! Og husk at et par solbriller og smykker kan løfte et ellers alminnelig antrekk.

Ha det gøy! Mote og stil handler om å ha det gøy, ifølge Sofie. Foto: Instagram/@sofieaarnes

Hva er ditt største bomkjøp?

– Mine største bomkjøp er gjerne det jeg kjøper når jeg har totalt kleskrise og skal på fest eller et event, og må kjøpe noe i farten. Heldigvis er jeg flink til å kvitte meg med tingene ganske kjapt på Tise. Et hot tips om du ikke har hørt om den ennå.

Hvilke trender synes du vi kan ta en pause fra?

– Nå er det vel på tide å ta en pause fra joggedressen?

Hun tror vi kommer til å se mye sterke farger i resten av 2022, i tillegg til bomberjakker, glitter, skulderputer, miniskjørt, sneakers og hæler med platå.

Den perfekte klesbutikken – de ansatte må se og møte deg

Mye tyder på at hun er en dreven fashionista og shopper – så hva mener hun utgjør den perfekte butikken?

– Det viktigste av alt er personalet. Det er så mange tilfeller hvor jeg har valgt å ikke handle i butikker på grunn av personalet som jobber der. De må se og møte kundene som kommer inn, sier Sofie og legger til;

– Samtidig er jeg heller ikke glad i de som maser for mye – hvor jeg nesten føler de tror jeg skal stjele noe.

Favorittbutikken hennes er uten tvil Moniker på Majorstua i Oslo.

– Moniker er definisjonen på den perfekte butikken når det kommer til utforming, presentasjon av klær og hele opplevelsen av å komme inn der. En ryddig butikk og et nøye stylet univers som inspirerer meg idet sekundet jeg setter foten inn – her kan jeg gå og titte i evigheter.