5 tendenser for herre – våren og sommeren 2022

Etter over ett år med korona, kjenner mange på behovet for å vende tilbake til vante og trygge rammer – og ikke minst feire at vi snart ser en slutt på pandemien. Det reflekteres i kommende motetrender.

Våren og sommeren for 2022 byr på ørkenfarger, helhvite og helsorte antrekk, glade neonfarger og mønstre, i tillegg til maskuline pasteller.

Av: Chili Media/Stine Nibe Ravneberget Foto: BoF, Vogue og produsentene

Herremoten for SS22 er fremdeles preget av koronapandemien. Mens noen tendenser er inspirert av optimismen i kjølvannet av at samfunnet snart ser en slutt på pandemien, er andre tendenser en trøst etter det som for mange har vært noen traumatiske år.

Her er fem SS22-tendenser for ham.

Sahara baby

Brioni

Naturen var en stor støttespiller for mange under pandemien og vinterens lockdown. I disse usikre tider har mennesket gjerne et behov for å gå tilbake til primitive kilder, som nettopp naturen, mener trendbyrået Peclers Paris.

Fargepalletten strekker seg fra beige, lys grått og brente toner til blått og noe uventet – en forfriskende turkis, ifølge ModAcable. Sentrale nøkkelplagg er både den kortermede og den langermede skjorten.

Stilen er av den penere varianten, med lange dressbukser, gjerne med press, og pene, korte jakker. Samtidig byr tendensen på avslappet eleganse med løse, knelange shorts, chinos og boxy jakker. Det skal være både løst, ledig, komfortabelt og stilig på en og samme tid.

Svart/hvitt

Ermenegildo Zegna

Blant naturlige jordfarger, skrikende farger og sarte pasteller, kommer overraskende tendensen der svart og hvitt er i fokus, ifølge Italtex.

Kanskje er det et behov for renhet og enkelhet etter en kaotisk tid?

Hvitt lar tankene vandre til sykehus og rene legedrakter, og er også velegnet med tanke på vår nye hverdag der desinfeksjon og antibac har blitt sentralt. Alt synes på kritthvite klær.

Tendensen lar imidlertid gutta velge mellom helhvite og helsorte plagg. Gjerne av det mer velkledde slaget, med dressjakker og lange bukser med press eller chinos. Trenden beveger seg også mer mot en kul, street style-stil med mønstre i svart og hvitt, striper eller andre organiske mønstre.

Neon-mani

Burberry

I likhet med 1920-tallet da Spanskesyken og 1. verdenskrig var et tilbakelagt kapittel, har vi også i år og i 2022 behov for å feire livet og at hverdagen er mer eller mindre tilbake. Det gjør motebransjen på herrefronten med en fargefest med iøynefallende neonfarger i sentrum.

Blått, oransje, gult, rødt og lilla ser ut til å stikke seg ut. Enten på heldekkende plagg, eller som freshe detaljer til et mer nedtonet antrekk. Neonfargene er først og fremst på avslappede silhuetter, slik som løse jakker og baggy bukser.

Mønsterdilla

Hermés

Hawaiiskjorten var en viktig del av sommermoten i 2021, og det ser ikke ut til at den forsvinner med det første. I 2022 vil den sees i både klassiske og tidløse varianter som lar tankene vandre til sørlige strøk, men også i varianter der en har tatt mønsteret et steg videre, til en mer abstrakt og flytende form.

Generelt handler denne tendensen om alle mulige tenkelige mønstre, gjerne i mange og sterke farger. Det skal være uttrykksfylt, iøynefallende, skrikende og optimistisk. Det er først og fremst overdeler som skjorter og hoodies som skal bære mønstrene. La resten av antrekket være nøytralt og la overdelen få all den oppmerksomhet den fortjener.

Maskuline pasteller

Brioni

Herremoten for SS22 er preget av behovet for trøst etter det som for mange har vært et tøft og annerledes år med usikkerhet på mange områder. Dette manifesteres gjennom en sart og delikat fargepalett av pasteller. Den er likevel ikke sukkersøt.

Tenk lys rosa, dus lilla og blått, lys grønt som grenser mot turkis, samt sesongens store trendfarge ifølge trendbyrået WGSN – butter. En deilig, smør-aktig pastellgul farge som nesten gir en lyst til å spise den opp.

De siste årene er feminine farger blitt mer aktuelt i herremoten. Stilikoner som Harry Styles og Grand Prix-vinnerne Måneskin er gode eksempler på gutter som omfavner det feminine og ikke er redd for å kle seg i rosatoner.