7 trender for herre – vår/sommer 2023

Det skal vises hud og identitet, det skal vises kreativitet, det skal ta plass! Dette er stikkordene som tydelig skinner igjennom blant motetendensene for herre neste år.

Tekst: Chili Media Foto: Copenhagen Fashion Week/Moeez og Vogue/Phil Oh/Acielle.

Neste års vår- og sommermote for herre bærer preg av stylingglede og kreativitet. Koronapandemien har farget moten på utallige måter, og preger fortsatt tendensene noe. Komfort er kanskje fremdeles et viktig nøkkelord, samtidig som det handler om å gjøre en innsats for å kle seg opp igjen, og om å uttrykke hvem du er. Herremoten for SS23 er modig og leken – og ikke nødvendigvis «så herre».

Dette er de 7 mest sentrale tendensene for herre det er verdt å merke seg for neste år.

Skru opp volumet

STREET STYLE: Fra Copenhagen Fashion Week.

Skinny jeans er glemt for lengst – buksene skal være voluminøse. På runwayen er skinny jeans allerede byttet ut blant flere store navn som Balenciaga, Celine og Vetements. Ballongbukser og vide jeans har preget trendbildet en stund, men når vi ønsker våren og sommeren velkommen neste år, skal det aller helst være i et par dramatiske slengbukser eller noen ekte baggy jeans.

Vesten som eneste overdel

STREET STYLE: Fra Paris Fashion Week.

På de internasjonale moteukene har det blitt sett mange freshe menn i vester i ulike varianter. Denne sesongen brukes vesten aller helst som eneste overdel, uten t-skjorte eller skjorte under. Gå for en dressvest eller en mer avslappet strikket versjon.

Dobbel denim

Louis Vuitton

Under SS23-moteukene sverget mange av street style-stjernene til særlig én ting: dobbel denim. Den avslappede looken gir rom for et flust med stylingmuligheter, og er et statement i seg selv. Særlig lys vask var å se, men også mange foretrakk å kjøre en miks av ulike typer og farger denim.

Skjorteløst

Paris Fashion Week

Dressen lever evig. Motehusene finner imidlertid stadig nye måter å re-oppfinne den, samtidig som street style-stjernene stadig leter etter nye måter å style den på. På våren og sommeren lengter vi gjerne etter en lettere versjon, og denne sesongen handler det rett og slett om å ikke ha noe under. Dropp skjorten – både et avslappet uttrykk og et sexy statement. Behold eventuelt slipset om du vil, som for øvrig er et av sesongens heiteste tilbehør.

Lappeteppe

Marcelo Burlon

En viktig trend for herre denne sesongen er patchwork. Herremoteuken i Paris var full av lappete looks – både når det kom til oversized bomberjakker og vide jeans. Kanskje har du noe liggende i klesskapet fra før som du selv kan lappe sammen til en trendy look?

Hud, hud, hud

Paris Fashion Week

Motebransjen hadde en «naken» motreaksjon på koronapandemien. Etter altfor mange dager i joggebukse og endret livsstil, er vi klare for å omfavne kroppen vår og vise den fram igjen. Det er langt fra bare i damemoten en ser low-waist og crop tops. Også herremoten oppfordrer til å vise hud. Den ofte utskjelte singletten er tilbake, og croppede t-skjorter, gensere og strikk gjelder for alle penga. Low-waist-bukser med undertøyet på display er også en look som har blitt frontet både på runwayen og blant street style-stjernene.

Lenge leve gender fluid

Paris Fashion Week

Unisex fortsetter å være i vinden. Både stilstjernene og designerne leker med sine feminine og maskuline sider, og lager pieces og kolleksjoner som er ment for både dame og herre. På de internasjonale moteukene og motemessene har det vært skjørt, paljetter eller croptops å se på mang en stilig mann, mens mange stilige kvinner har rocket baggy bukser, oversized jakker eller voldsomme skuldre. Lekent!

En særlig viktig, og kommende trend for herre er skjørtet – hentet rett fra gatemoten på de ulike internasjonale moteukene, og stylet med eller uten bukser under.