Fargerik sorbet – dame

Saftige farger til vintermørket.

Av: Chili Publications Foto: BoF og produsentene

Det er ikke bare minimalisme og høstlige jordfarger som dominerer trendbildet for høsten og vinteren 20/21. Det blir også en svært fargerik høst, skal vi tro de internasjonale trendbyråene, og det vi har også sett hittil på catwalken.

Kate Spade

Ifølge trendbyrået, No Name Design, vil konseptet med å bygge rede være fundamentalt for vår eksistens. Higen etter å skape et hjem reflekteres i fargene vi velger for høsten 20/21. En moderne og sterk fargepalett i pastellfarger og myke, naturlige farger – gjerne med tekstur, komplementerer sterke og mettede farger.

Fargene

Denne sesongen vil pastellfargene se beroligende og overraskende sterke ut, istedenfor duse og forsiktige. Til henne ser vi rosatoner som strekker seg fra pudder til lavendel, sterk lilla og mer knallrosa og korallrødt. Sitron- og sennepsgult, turkis, blass grønt og SS20-sesongens behagelige neomint, i tillegg til myke syrefarger vil dominere denne tendensen. Tenk på 80-tallets sporty neon- og syrefarger som lilla, oransje og rosa som hadde nærmest et dust og beroligende filter over seg. Det var nedtonet, men fargene var likevel fulle av liv.

Fargepalett

Materialene

Til henne vil florlett chiffon være sentralt for feminine bluser og kjoler. Blank silke vil videreføres fra AW19 og fortsette også denne sesongen. I tillegg vil vi se strukturerte stoffer til kjoler, skjørt og dresser, myke ullstoffer til lodne gensere, cardigans og boblestoff til jakker. Fløyelsmaterialer vil bli brukt for feminine vibber på skjørt og kjoler.

Plaggene

Nøkkelplaggene som preger denne tendensen til dame, er chunky og oversized strikkegensere og cardigans i pastell, feminine og florlette kjoler i blank silke og gjennomsiktig chiffon og lange, elegante og minimalistiske kjoler, hvor fokus er på nettopp de vakre fargene. I tillegg ser vi mye av smale og løsere ensfargede dresser med rene og sterke snitt.

Tilbehøret

Når det gjelder tilbehør til henne, kan vi faktisk skimte en god del sko i fargerikt skinn. Vi ser særlig høye støvletter og lavere skoletter i alle regnbuens farger, i både blankt og semsket skinn. Kanskje særlig rødtoner, slik som burgunder og knallrødt, vil dominere her, i tillegg til farger som eksempelvis turkis, gult og smaragdgrønt. Av vesker er det også fargerike skinnvesker som gjelder, kanskje særlig i farger som blå- og gultoner, både pastell, men også sterkere farger. Felles her er vesker i små og mellomstore størrelser, med spennende detaljer som eksempelvis knyteteknikker, bobleaktig dekor og rynkeeffekter.

Designere å se til

Paul Smith sin AW19-kolleksjon var full av pastellrosa- og blått, dus lakserosa, grågrønt og knallgult. Dresser og lag-på-lag i samme farge med matchende tilbehør gjorde kolleksjonen stram og elegant, men samtidig uanstrengt og avslappet.

Fendi viste en feminin, men sterk høst- og vinterkolleksjon for 2019, med nedtonede farger som neomint og dyp gul i fokus, i transparente og lette materialer som feminin chiffon.

Kate Spade sin AW19-kolleksjon var fargeglad med dyp gul, fiolett, pastellrosa, lavendel og lilla i feminine og skinnende stoffer.

Max Mara sin høst- og vinterkolleksjon for 2019 hadde tre høydepunkter, nemlig et turkis, pastellgult og koboltsblått antrekk med stramme dresser og lag-på-lag i samme farge, samt matchende krokodilleskinnsstøvletter – også i samme farge.

Louis Vuitton viste en sporty streetwear-inspirert AW19-kolleksjon med pastellgult- og blått og neomint, med tekniske materialer og detaljer som remmer, knapper og lukninger.