Fargerik sorbet – herre

Saftige farger til vintermørket.

Av: Chili Publications Foto: BoF og produsentene

Berluti

Det er ikke bare minimalisme og høstlige jordfarger som dominerer trendbildet for høsten og vinteren 20/21. Det blir også en svært fargerik høst, skal vi tro de internasjonale trendbyråene, og det vi har også sett hittil på catwalken.

Ifølge trendbyrået, No Name Design, vil konseptet med å bygge rede være fundamentalt for vår eksistens. Higen etter å skape et hjem reflekteres i fargene vi velger for høsten 20/21. En moderne og sterk fargepalett i pastellfarger og myke, naturlige farger – gjerne med tekstur, komplementerer sterke og mettede farger.

Fargene

Primærfargene vil fremdeles være viktige denne sesongen. Det gjelder særlig for design med sportswear-vibber, men denne sesongen blir fargene mykere, i kontrast til neonfargene fra tidligere sesonger. Istedenfor å se duse ut, ser fargene beroligende og overraskende sterke ut. Til ham er det særlig pastellblått, himmelblått, SS20-sesongens forfriskende neomint og blass grønt som vil gjelde. I tillegg vil vi se mye babyrosa, lakserosa og sterkere rosatoner, i tillegg til lavendel, dyp lilla og bærfarger, knall- og pastellgult.

Fargepalett

Materialene

I denne tendensen vil vi til herre se mye av strukturerte og matte stoffer typiske for dresser. Som en kontrast til det strikte og elegante, vil vi se sporty og streetwear-aktige techmaterialer som puster og som tåler vær, vann og vind, gjerne med en crep-aktig finish. I tillegg vil myke og komfortable ullstoffer til chunky og lune strikkegensere være sentralt i denne tendensen, noe som underbygger de behagelige og rolige vibbene til pastellfargene.

Plaggene

Nøkkelplaggene som preger denne tendensen til ham er smale, elegante og avslappede dresser, både enkelt- og dobbeltspente med flap-pocket-lommer. I tillegg ser vi den sporty og oversized vindjakken, helst med en kort og luftig fasong. Vi ser også en del av lange frakker som stopper rett under kneet.

Tilbehøret

Til ham er det fargerike sko som gjelder denne sesongen. Det skal helst være boots, gjerne med spiss skotupp, og de skal være i blankt skinn. Her ser vi til forskjell fra de fargerike skoene til dame, at det er pastellfarger som rosa og mintgrønt som dominerer, i tillegg til innslag av sterkere farger som eksempelvis knallgult.

Designere å se til

Berluti

Paul Smith sin AW19-kolleksjon var full av pastellrosa- og blått, dus lakserosa, grågrønt og knallgult. Dresser og lag-på-lag i samme farge med matchende tilbehør gjorde kolleksjonen stram og elegant, men samtidig uanstrengt og avslappet.

Fendi viste en feminin, men sterk høst- og vinterkolleksjon for 2019, med nedtonede farger som neomint og dyp gul i fokus, i transparente og lette materialer som feminin chiffon.

Kate Spade sin AW19-kolleksjon var fargeglad med dyp gul, fiolett, pastellrosa, lavendel og lilla i feminine og skinnende stoffer.

Max Mara sin høst- og vinterkolleksjon for 2019 hadde tre høydepunkter, nemlig et turkis, pastellgult og koboltsblått antrekk med stramme dresser og lag-på-lag i samme farge, samt matchende krokodilleskinnsstøvletter – også i samme farge.

Louis Vuitton viste en sporty streetwear-inspirert AW19-kolleksjon med pastellgult- og blått og neomint, med tekniske materialer og detaljer som remmer, knapper og lukninger.