Preppy brite – herre

Tradisjonelle ruter for en erkebritisk, men moderne og sporty look.

Av: Chili Publications Foto: BoF og produsentene

Høsten 2020/2021 vil tilbake til den britiske landsbygda på 50- og 60-tallet. Tenk på de tradisjonelle antrekkene brukt i den kjente og kjære TV-serien «Med hjartet på rette staden» fra 90-tallet. Deilige jordfarger pryder hundetannsmønster, skotske ruter, fiskebensmønster og tweed, med preppy innsvingede jakker, sigarettskjørt, løse bukser og sporty jakker.

Denne sesongen er faktisk sporty, men på en veldig elegant og tradisjonell måte, og bygger videre på de populære rutetrendene fra 2019. Kanskje er denne trenden spesielt tydelig denne sesongen, ettersom et nytt tiår gjerne gir behov for å se tilbake der en kommer fra.

Fargene

Selected Homme

Til herre bør en tenke glamorøse jordfarger og kombinasjoner, slik som beige mot burgunderrødt. Dette er en svært sofistikert kombinasjon, og vil bli sett brukt på ulike måter, som i enkle mønstre eller i jacquardvevinger.Ifølge Première Vision ser man på herrefronten en chic look som omfavner mørke, rike farger i varme eller kalde kontraster som dypt blått, burgunder, grått, bronsebrunt, dyp rødt brunt, koralloransje, smaragdgrønt og lyserosa.

Fargepalett

Materialene

Preppy brite handler først og fremst om materialene og teksturene. Til tross for tekstiler som gjerne lar tankene vandre til det glamorøse og elegante, er dette også en sporty og avslappet trend – tenk på en engelsk lord på hesteryggen med vindjakke og strikkegenser utenpå penskjorten og slipset. Dette forsterkes ved bruken av mouline- og loopy-garn, og detaljer i form av knuter. Mange av de strikkede tekstilene gir en følelse av det komfortable kombinert med det mer formelle. Dette er en sterk trend med engelsk stil på materialene gjennom økt bruk av mønstre. Ruter, ginghamruter, hundetann, fiskeben og tradisjonelle skotske tartan-ruter er blitt oppdaterte for 2021.

Frislid

Plaggene

Blant denne trendens nøkkeplagg til ham finner en særlig den dobbeltspente dressen, i tillegg til smale dresser med press i benet. Skjortene skal helst ha spisse 70-tallskrager, og må gjerne matches med en genser med rund hals over, slik at kragen stikker frem. Den høyhalsede genseren vil også fortsette å være populær, både turtleneck og rollerneck blir sentralt her.

Tilbehøret

Til ham er det preppy og avslappede mokasiner og Derby-sko som gjelder. Disse skal være i sort og brunt skinn, gjerne med detaljer som skinndusker, frynser eller synlige og dekorative sømmer. Det smale slipset som gjorde sitt comeback høsten 2019 vil også bli sentralt neste vinter. Dette funker fint til hverdags med en genser eller avslappet cardigan med rund eller v-hals over.

Designere å se til

Frislid

Celine sin AW19-kolleksjon gir en forsmak på den neste vintersesongen. Kolleksjonen var en hyllest til 70-tallet og det flamboyante med innsvingede, korte jakker, rysjebluser, hundetannmønster, tweed, jordfarger, skjørt med høyt liv, høye støvletter og tørklær rundt halsen.

Giorgio Armani bød på en elegant og tradisjonell AW19-kolleksjon med smale og løse smårutete dresser, dobbeltspente jakker, løse snitt på bukser og mye hundetannmønster i en grå, blå og nedtonet palett.

Dior viste en høst- og vinterkolleksjon for 2019 full av ruter, blant annet skotske rutemønster i rødt og grønt, og sort og grønt. Ellers var kolleksjonen feminin og avslappet med blant annet strikkegensere med V-hals, ankellange skjørt og markerte midjer – helt i tråd med neste vinters feminine, men sporty trend.

Michael Kors sin AW19-kolleksjon var full av fiskebensmønster, tørklær rundt halsen, spisse 70-tallskrager, turtlenecks, rutete bukser, smale og rutete dresser, og gråtoner mikset med en jordfarget palett.

Victoria Beckham som tidligere var kjent for sitt minimalistiske design, går stadig nye veier. For sin AW19-kolleksjon viste hun tydelige referanser til den britiske landsbygda med hundetannmønstrede skjørt og innsvingede jakker, rutete gensere og vester med skjorter med spisse krager under, smale og ankellange skjørt med høyt liv, med gråtoner mikset med blått, grønt, rødt og dempet syregulgrønt.