Sci-Fi Nature Child – Tendenser SS20

Futuristisk miks av natur og tech.

Fra venstre: Dior, Gucci og Roberto Cavalli

Av: Chili Publications Foto: BoF

2020 blir et nytt tiår som handler om å forene natur og vitenskap i moten. Det handler om å omfavne tekniske, bærekraftige løsninger som bio-nedbrytbare og fornybare materialer. Sci- Fi Nature Child fokuserer på den hårfine balansen mellom moder jord og den tekniske fremtiden vi beveger oss mer og mer inn i. For selv om vitenskapen stadig går fremover, er det likevel viktig å ikke la det overta oss helt, og heller ikke glemme naturen og der vi kommer fra.

Jast Cavalli

Fargene

Fargene for SS20 må ifølge trendforecastingsbyrået WGSN reflektere futurismen, ettersom vi beveger oss inn i et nytt tiår, og stadig nærmere den teknologiske fremtiden man så lenge har sett for seg med roboter, førerløse busser og charterreiser til månen. Neomint er dermed fargen for fremtiden, for den representerer nettopp det futuristiske. Også det Fashion United kaller Banana Sorbet blir gjeldende for SS20, ettersom det er en moderne vri på gult. Syrlige pasteller som syrelilla gir assosiasjoner til en moderne tech-romanse. Trenden viser også metalliske vannfarger som understreker det futuristiske, og som beveger seg bort fra de koboltsblå fargene som har vært så lenge.

Fargepalett

Materialene

Materialene er lette med laserkuttinger og broderier. De er også blanke i futuristiske og syntetiske materialer som PVC. Andre er også nærmest riflet i teksturen, med fokus på blant annet party-materialer som paljetter, disko-metalliske stoffer og fløyel. Andre materialer i denne trenden er som et såkalt second skinsom tilpasser seg kroppens bevegelser og som er fleksibelt, og som dermed drar inn naturen med fokus på nettopp det naturlige og fleksible som kjennes bra for kroppen, og som lar en puste.

Plaggene

Nøkkeplaggene i Sci-Fi Nature Child er sporty, slik som den løse bomberjakken med glidelås, men også mer preppy og tilkneppet slik som blazere. Til herre er den gjerne dobbeltspent. Til dame er det særlig den lange blazeren med dyp V-utringning som gjelder. Buksene er løse til herre, mens til dame er det både knelange skjørt og bukser, og high-waist bukser som gjelder.

Tilbehøret

Til henne er er det spisse, blanke sko som gjelder, gjerne i PVC eller lignende. De skal helst ha en remme over vristen og enten en lav blokkhæl eller kitten heal – helst med sokker i. Også flip flops med platå blir populært til henne. Disse kan være lave på én centimeters høyde, eller ekstremt høye. Til ham er det derimot hvite, flate og blanke sko som ser ut til å bli populært. De kan enten være i Oxfordstil, eller som mokasiner. Vesker til henne er særlig minivesker, gjerne i pastellfarger med enten lange metallenker, eller et lite håndtak.

Designere å se til

Palm Angels

Dior sin Pre-Fall 2019-kolleksjon var preget av nettopp Sci-Fi, Space Age og det futuristiske. Blanke, metalliske materialer med en nærmest regnbueaktig effekt i løse silhuetter som lar tankene vandre til astronauter preget en del av kolleksjonen.

Emporio Armani hadde også latt seg inspirere av futurismen og tech i sin vår- og sommerkolleksjon for 2019, med blanke, metalliske materialer og små mønster på tilkneppede, stramme plagg, kombinert med løse, silhuetter som baggy bukser.

Isabel Marant vår- og sommer for 2019 viste en gjeng med futuristiske amasoner ikledd blant annet sølv, metall og paljetter fra topp til tå. Overdelene var puffy og store i fasongen som ga et sterkt statement, samtidig som de lot tankene vandre til 80-tallet med kraftige skuldre. Buksene var høye på livet og smale nederst på beinene.

Palm Angelssin herrekolleksjon for SS19 var preget av syrelilla, neon-oransje, syrlig himmelblått og neongult. Merket viste sporty snitt kombinert med tekniske materialer.