Fem tendenser for herre – vår/sommer 2021

Sommeren 2021 handler om feminin maskulinitet og bærekraft. Her er de fem tendenser for herre – vår og sommer 2021.

Av: Chili Publications Foto: Business of Fashion & produsentene

I fokus for damemoten for våren og sommeren 2021 er kjærlighet for naturen, og det samme gjelder for herrer. Men sesongen byr også på overraskelser som feminin maskulinitet med guilty pleasure-plagg og en ny it-farge

1. Eco

Herremoten er sterkt preget av tiden vi lever i, der bærekraft og dyrevelferd stadig settes høyere. Grønne materialer vil være i fokus, og tradisjonelle syntetiske materialer laget fra olje, slik som polyamid, vil istedenfor lages i fornybare og naturlige materialer, ifølge trendbyrået Italtex.

Fendi

Derfor vil også grønnfargene være populære, særlig kalde grønntoner som kaktus. Disse kombineres med gråtoner, jordfarger og blått. Farging med tie-dye og ulike pigmenter fra naturen vil vokse frem. Andre naturfibre som lin, hemp og økologisk bomull vil også bli mer populært, og understreker kjærligheten for naturen gjennom nøytrale jordfarger.

Særlig croppede chinos, shorts, trenchcoats og cardigans vil være sentrale nøkkelplagg her.

2. Feminin maskulinitet

For SS21-sesongen kommer en quirky, annerledes maskulinitet inn i motebildet, i kjølvannet av unge, moderne moteløver som Hollywood-yngling Timothée Chalamet og Harry Styles, som ifølge Fashion United ikke er redde for å omfavne sine mer feminine sider.

Celine

Den feminine maskuline tendensen spiller på nettopp dette, men er fremdeles maskulin. Den vokser frem fra den seksuelle frigjøringen i samfunnet, og forsøker å nulle ut alt som har med guilty pleasure å gjøre.

Elementer som vil være sentrale er skinnbukser, oppkneppede skjorter, farger og mønstre som tradisjonelt sett er blitt sett på som feminine, slik som lys rosa og leopard, og materialer og detaljer som blonder og paljetter. Tendensen er leken, dekadent og morsom. Motehus som Celine, Saint Laurent og Versace viste alle en mer feminin mann på catwalken – som likevel oste av maskulinitet og macho.

3. Flower power

Blomstermønsteret fortsetter også for ham inn i 2021. Det startet så vidt sommeren 2020 med mye Hawaii-mønstret skjorter, langbukser og dresser.

MSGM

Neste sommer vil herremoten, i likhet med damemoten, fokusere på mer forenklede og stiliserte blomstermønstre, i tillegg til eksotiske og tropiske blomster, først og fremst på kortermede skjorter i alle regnbuens farger.

4. Aqua

Trendbyrået WGSN spår at it-fargen for 2021 vil være fargen A.I Aqua. Som navnet tilsier er dette en turkis farge som lar tankene vandre til azurblått hav ved den franske rivieraen.

Louis Vuitton menswear
Louis Vuitton

I teorien vil imidlertid alle blåfarger være gjeldende for den neste sommersesongen, fra koboltblått til dyp blåfarger, selv om de mest populære fargene antakeligvis vil være himmelblått, azurblått og turkis, som sett hos merker som Hermés, Louis Vuitton, Paul Smith og MSGM.

5. Retro sporty

De siste årene har retro mote stadig vært en inspirasjonskilde. Mens vinteren 2020 handler om den britiske landsbygda med aristokratisk, retro fokus, vil moten for ham utvikle seg med en mer sporty, snerten tvist mot sommeren 2021.

Marco de Vincenzo

Nøkkelplaggene videreutvikles fra denne sommeren, hvor vi finner blant annet den strikkende, avslappede bestefarsvesten, kortermede og elegante bowlingskjorter, sporty pique-trøyer og strikkede, kortermede overdeler i jersey. Matchende shorts med skjorte, såkalte kabanasett, vil også bli et nøkkelplagg her.

Fargene er klassiske i nøytrale farger som hvitt, beige og sort, med hint av dust og nedtonet blått, gult og burgunderrødt. Favorittmønsteret er uten tvil striper.