Tettpakket fagdag

– En innholdsrik dag med sabla godt påfyll, sier Wenche Ydstebø, som driver tre ZTIL-butikker i Rogaland.

Shot of a group of businesspeople clapping during a conference

Wenche Ydstebø er raus med poengene når vi ber henne evaluere Texcon Fagdag, som gikk av stabelen 23. oktober.

– Fagdagen var 10 av 10 poeng. Man traff veldig bra, og det var motiverende og effektivt. Det liker jeg, sier Wenche Ydstebø.

Bredt program

Texcon Fagdag er en årlig begivenhet som trekker mange medlemmer. Programmet er alltid tettpakket. Det skjer mye nytt i løpet av ett år, og for alle som ønsker å følge med byr dagen på et bredt spekter av temaer. På scenen i år stod noen av Norges dyktigste fagfolk, blant andre to advokater, en butikkdesigner og en trendforsker.

– Fagdagen var 10 av 10 poeng.

Wenche Ydstebø

Viktige trender

Fagdagen startet med Ole Petter Nyhaug fra Opinion, som pekte på viktige trender for klesbransjen akkurat nå, og han kom også med sine anbefalinger.

– Ole Petter Nyhaug var veldig bra. Jeg noterte alt han sa og har kjørt sekvensen for mine medarbeidere to ganger allerede. Vi har faktisk endret markedsstrategien vår etter det han sa, sier Ydstebø.

Nyhaug presenterte et stort tallmateriale, basert på en rekke studier og undersøkelser som Opinion gjennomfører i løpet av ett år. I salen noterte man flittig ned mange av hans poenger; folk synes fortsatt det er enklere og kjappere å handle i fysisk butikk, folk har ikke lite tid, de har bare for mange valg – derfor må du gjøre det enkelt å velge. Skap trygghet ved å by på det motsatte av de globale kjedene. Vis hvem du er, vis at du er lokal, bruk humor og by på deg selv. God atmosfære er den viktigste form for opplevelsesdesign, og godt kjøpmannskap går aldri av moten. Særlig ikke nå!

Generasjonsskifte

Rino Hansen fra Fredrikstad, trekker fram Kjetil Vågen. Vågen er advokat og partner i advokatfirmaet CLP DA. Han holdt et konkret og detaljert foredrag om ulike former for virksomhetsoverdragelse.

Rino Hansen hadde med seg sønnen, Kornelius Bror Hansen, som også jobber i butikken Rino Hansen.

– Det er et sånt generasjonsskifte på gang, og jeg fikk veldig mange aha-opplevelser på den fagdagen. Jeg tror det var mange som titta i bordplata da de fikk spørsmål om hva du gjør når du ikke skal jobbe mer selv.  Det var et veldig fint tema. Det han sa om at man må få det ned på papiret, få systematisert det, og få ting på plass, er viktig. Du kan rett og slett ikke vente til den dagen du sier at nå gidder jeg ikke mer.

-Den sammenkomsten med kollegaer fra hele landet er undervurdert.

Rino Hansen

– Jeg er ikke den som er flinkest til å delta på fellesarrangementene i Texcon, for vi har jo så alt for mye å gjøre, men det var jeg veldig glad jeg gjorde akkurat nå. Den sammenkomsten med kollegaer fra hele landet er undervurdert. Det er veldig mange gode kjøpmenn i Texcon. Og så må jeg også nevne at sønnen min og jeg fikk oss en veldig god prat på toget hjem. I og med at han skal overta, må jeg bli flinkere til å slippe ham til enda mer og være enda tydeligere på hvordan jeg tenker.

Nye regler for prismarkedsføring

Advokat Sverre McSeveny-Åril fra Virke sitt innlegg vekket også stor interesse. Den 1. oktober i år ble det innført nye regler om salgsmarkedsføring. Og reglene følges av kraftige sanksjonsmidler; overtredelsesgebyret kan være på opptil 4 % av årsomsetningen. Reglene sier for eksempel at hvis varer markedsføres som nedsatt, er man pliktig til å gi informasjon om varens førpris. Førprisen er den laveste prisen som har vært tilbudt kundene i minimum 30 dager før markedsføringen startet. Dersom man har tilbudt varen til en ekstra lav pris i kundeklubben, regnes denne som laveste pris.

Noe for alle

Daglig leder i Texcon, Thomas Vethe, sier det ligger mye tenkning og arbeid bak programmet for en slik dag. Samtidig peker han på at når programmet spenner over alt fra nye regler rundt prismarkedsføring til juss og økonomi, blir det umulig å tilfredsstille alle hundre prosent med alle foredragene. Vethe føler seg likevel trygg på at de fleste var fornøyd med dagen.

– Jeg synes det var bra, og så er det alltid fint å møtes igjen

Kristoffer Ødegaard

Sosialt

En annen som var til stede var Kristoffer Ødegaard. Han driver Ødegaard, i Drammen, Sandefjord, på Liertoppen og Metro. Ødegaard var på Texcon Fagdag sammen med en kollega, Per Oluf Vestin.

– Jeg synes det var bra, og så er det alltid fint å møtes igjen og høre hvordan andre har det. Texcon-butikkene ligner veldig på hverandre, og da er det bra å få litt tempen på butikker som ligner, og høre hva de gjør.