7 tendenser fra moteuken i København

Copenhagen Fashion Week fortsetter å imponere. Her er syv tendenser fra moteuken i København.

Av: Chili Publications Foto: Vogue, Refinery 29, Telegraph & Standard

Den danske moteuken er blitt en tungvekter blant de internasjonale moteukene. Her flokker internasjonal motebransje seg to ganger i året for å spotte neste sesongs trender. Under vinterens moteuke annonserte danskene at de vil lansere en plan for arrangementets bærekraftprofil, og dermed være med på å pushe industriens innsats videre. På første rad og ute i gatene var street style-favorittene som vanlig på plass.

1. Iøynefallende yttertøy

Det høres egentlig ganske så logisk ut, at man i Skandinavia med mye vær om høsten og vinteren, fokuserer på iøynefallende yttertøy. Hvorfor kle seg i kjedelige, mørke jakker når en kan gå for herlige farger og mønstre? På gaten i København brukte trendsetterne jakker med lappeteppe-teknikker, knallfarger som oransje, turkis og grønt, og lange kåper i stilige materialer som skinn og PVC.

YTTERTØY: Farger, mønstre og spenstige materialer.
YTTERTØY: Oransje er en spesielt en farge som går igjen.

2. Tutti frutti-pels

Danmark har aldri vært redd for å bruke pels. Og streetwear-bildet i januar var fullt av pels i tuttifrutti-farger som limegrønt, oransje og sjokkrosa – både korte og lange. Jakkene var representert som hele pelser, og som varme ullkåper med detaljer som pelskrager- eller mansjetter.

PELS: Det var mange pelsjakker å se i spenstige farger.

3. Dyriske detaljer

Helt siden våren 2019 har dyriske detaljer som krokodille- og slangeskinn sakte, men sikkert sneket seg inn i motebildet. Først og fremst som tilbehør i form av sko og vesker. For vinteren 2020/2021 er det særlig slangeskinn i naturfarger, pasteller, knallfarger og leopard, men også kuskinn og sebramønster som vil bli sentralt. Disse kommer som detaljer på støvletter, sko og vesker, men også på kåper og jakker.

DYRISK: Mange var kledd i dyriske mønstre, både slangeskinn, leopard og striper.
DYRISK: Mønstrene var gjerne kombinert med sterke farger.

4.Chunky såler

Var det én ting enhver vaskeekte fashionista gikk med i København, var det sko med grove, chunky såler. De skal være sorte, i blankt skinn, gjerne ha snøring og rekke opp til anklene. Og de kan styles til det aller meste – både jeans, bukser, skjørt og kjoler.

CHUNKY: Chunky såler gjør seg like gjeldende i kommende sesong.
CHUNKY: Gjerne opp til anklene og med snøring.

5.Lakk, lær og helsort

Og apropos skinn – det er ikke bare skoene som skal være i sort skinn til høsten. I likhet med Berlin, hadde også København en tydelig tendens som omfavnet sort skinn – gjerne fra topp til tå. Kombiner ulike materialer for et spennende uttrykk, eller gå for en røff skinnjakke eller røffe skinnboots.

SORT: Og gjerne sort skinn vil være svært gjeldende for høsten og vinteren 2020/2021.
SORT: Skinn, lakk og lær er materiale som gjelder.

6.Brunt er kult

Vi har sagt det før og vi sier det gjerne igjen – brunt er definitivt det nye sorte. Jordtoner var helt klart å se i den danske hovedstaden under moteuken. Moteprofilene gikk i både lyse og mørke bruntoner, gjerne kombinert med andre nøytrale farger som hvitt og sort. Ton-i-ton er det ultimate stylingtipset for neste høst.

BRUNT: Brunt er imidlertid i sterk konkurranse med det sorte, og brunt var å se i alle nyanser.

7.Puffy ermer

Puffermer så vi allerede i det små forrige sesong, som en mikrotendens. For høsten/vinteren 2020 kommer dette for fullt inn i motebildet. De skal være store, gjerne detaljerte og oppsiktsvekkende, og sees først og fremst på kjoler.

PUFFERMER: For høsten/vinteren 2020 kommer dette for fullt inn i motebildet.