7 tendenser fra Pitti Immagine Uomo

Motemessen Pitti Immagine Uomo, som gikk av stabelen i Firenze tidligere i sommer, er nærmest blitt en egen moteuke å regne. Her er 7 tendenser fra motemessen.

Av: Chili Publications Foto: BoF, Vogue, Esquire, GQ & ELLE

To ganger i året flokker noen av de mest velkledde skikkelsene i motebransjen seg i Firenze. I år gikk Pitti Immagine Uomo av stabelen 11. – 14. juni. Her er det høy føring av skreddersøm, eksentriske farge- og mønsterkombinasjoner, peacocking og brusing med fjærene. Det er også her tendensene for neste sesong innen herremote sees, både på catwalken og i street style-bildet.

1. Saftige bærfarger

Catwalken var nærmest til å spise opp under sommerens herremoteuke i Italia. Både Givenchy, Salvatore Ferragamo og MSGM bød på fruktige bærfarger som ceriserosa, sukkerspinnrosa, grålig pudderrosa, lys fiolett, dyp burgunder og solbærrødt. Fargene ble brukt både i konfeksjon som heldekkende antrekk som avslappede dresser som gjerne var oversized og dobbeltspente, blazere og lange frakker. Men også i mer avslappede plagg som jumpsuits, løse og lange vindjakker og korte bomberjakker.

Fra venstre: Salvatore Ferragamo, Givenchy, Salvatore Ferragamo
Fra venstre: MSGM, Salvatore Ferragamo, Givenchy

2. Humoristiske & tropiske skjorter

Det er liten tvil om at Hawaii-skjorten blir viktig i SS20. Vi har allerede sett den opptil flere ganger under de andre moteukene, og den har vært i motebildet i flere sesonger i større eller mindre grad. Blir det for tropisk med blomster, ble også skjorten med humoristiske mønster spottet hyppig både på og av catwalken. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva man skal printe på en skjorte.

Street style fra Pitti Immagine Uomo.
Fra venstre: Begge fra MSGM, Salvatore Ferragamo.

3. Stripedilla

Den stripete dressen blir svært populær våren og sommeren 2020, skal vi tro designerne og peacockerne på gaten i Firenze. Stripene skal ha god avstand mellom hverandre, og kan gjerne være på både jakken og buksen- helst i flere ulike farger. Blir det for mye, ble også den stripete blazeren med en ensfarget bukse spottet flere ganger. Det samme gjelder den stripete buksen med ensfarget jakke til. De brede stripene gjør antrekket mer avslappet enn en smal pinstripe gjør.

Esquire.
MSGM, Brunello Cucinelli, Salvatore Ferragamo.

4.Fargerike dresser

Den mørke dressen får en hvilepause når SS20 sine fargerike dresser inntar motebildet. Særlig ulike blåfarger som turkis, blass blå, gråblå, marineblå, men også dus limegrønn ble sett både på catwalken, men også i gatene. Disse skal helst ha to knapper, men det ble også sett både én og tre- og gjerne åpen slik at det man har under jakken kommer godt til syne. Buksen skal helst ha press og ha en løs og avslappet fasong.

Fra venstre: MSGM, Salvatore Ferragamo og street style.

5. Activewear

Sporty activewear ble vist hos flere motehus, først og fremst i form av jakker, men også jumpsuits og kjeledresser. Jakkene er både lange og korte, og skal helst være i sterke farger som rødt, men også i jordtoner som beige, olivengrønt og grått. De har gjerne tekniske detaljer som godt synlige glidelåser og snurpinger, og nytt av sesongen er transparente materialer for en hakket mer elegant effekt.

Alle fra: Salvatore Ferragamo.
Fra venstre: Givenchy, Salvatore Ferragamo, Givenchy.

6. Den klassiske hvite t-skjorten

Det er bare å børste støvet av ikoniske moteforbilder fra svunne tider, som James Dean og Marlon Brando, for et av nøkkelplaggene for SS20-sesongen ser ut til å være den klassiske hvite t-skjorten. Den skal være rund i halsen, kritthvit og crisp- med perfekt snitt såklart. Designere som Salvatore Ferragamo og Givenchy viste begge t-skjorten, i tillegg til at flere moteriktige på gaten ble sett i den.

7. Beige cargobukser

En annen tendens fra Pitti Immagine er den praktiske, avslappede cargobuksen, helst i jordfarger som beige. Den har vært tilstede i motebildet en stund allerede, men nå skal den være hakket mer elegant, med kun to lommer, og gjerne belte øverst, som sett hos Givenchy og Salvatore Ferragamo. Aller helst styles den sammen med den hvite t-skjorten.

Fra venstre: Givenchy, Salvatore Ferragamo, Givenchy.