Intervju med moteekspert Marianne Jemtegård: – Den store stråvesken er alle travle jenters bestevenn denne sesongen

Det er ingen tvil om at Marianne Jemtegård kan mote. Hun er både moteekspert, stylist og DJ, i tillegg til å være God Morgen Norge sin faste stylist. Vi tok en prat med henne om hva hun tror blir sommerens store trender og tendenser.

Av: Chili Publications

Hvilke trender tror du vi vil se mest av denne våren og sommeren?

– Den nærmest parodisk romantiske og litt gammelmodige stilen har brukt noen år på å befeste seg i markedet, og stilen holder fortsatt et godt grep om norske kvinner. Blomstermønster på både kjoler, skjørt og topper vil garantert prege den norske sommeren. Det samme vil rysjer, volanger, blonder, lange lengder og mye volum. «Det lille huset på prærien» møter «Katthult» en blomsterduftende midsommernatt. Denne trenden vil gjøre det sterkt i det brede lag av befolkningen, mye fordi den også er både lett å bære og flatterende.

Hvilke andre trender kan vi forvente å se?

– Klassiske herreplagg som skjorten og dressbuksene vil få en dekonstruert og spennende fremtoning i garderobeskapet til moteløvene. Skjorter som faller over skuldrene og viser solkysset hud, overdimensjonerte ermer eller krager, og stripete dressbukser som gjenoppstår som shorts eller sommerkjoler, er en sterk trend internasjonalt. Også storby-safari i form av kamuflasje- og cargojakker sammen med buksedresser, jeansjakker med kapper, pasteller fra topp til tå og pinup-polkadotter på både små sommerkjoler og løse skjorter, er andre sterke tendenser.

STYLIST OG DJ: Når hun ikke styler eller gir gode stiltips, reiser hun verden rundt som DJ. Foto: Instagram/@mariannejemtegard

Hva mener du er sommerens «must have» når det gjelder klær?

– Den dekonstruerte herreskjorten, enten med overdimensjonerte ermer, voluminøse skjortesnipper eller med bare skuldre. Like fint til jeans som til sommershortsen.

– Blomsterkjolen, gjerne gulvlang og slepende i florlette materialer og lyse farger.

– Denimjakken. Den skal være lys, litt slitt og med feminine detaljer som volanger. Den perfekte følgesvennen til blomsterkjolen på kjølige sommerkvelder.

– Pastellsettet, i enten rosa, mint, babyblått eller lys gult. Velg en farge og match shorts og jakke for en morsom vri på jobbantrekket.

Hvilket tilbehør klarer du deg ikke uten denne sommeren?

– Den store stråvesken er alle travle jenters bestevenn denne sesongen. Du kan til og med bruke den til jobb! Sleng et par espadriller i vesken når du haster til jobb på morgenen, så er du strandklar så fort solen melder seg.

SOMMERENS TRENDER: Marianne mener både klassiske herreplagg, stråvesken og badedrakten blir stort denne sommeren. Foto: Instagram/@mariannejemtegard

Hva er årets bademote, og hvordan styler du den?

– Badedrakten har aldri vært hottere. Den aller mest flatterende varianten er ensfarget og mørk eller hvit, med høy skjæring for oss som vil jukse oss til lengre ben. Badedrakter med belte i livet får også et comeback, og sommerens romantiske trend vises også med blomsterflora og kapper på både bikini og truse. Kombiner gjerne med en florlett og flagrende strandkjole, sandaler med pomponger eller frynser, og en stråhatt.

Hva vil du beskrive som en god kjøpeopplevelse når du shopper?

– I en tid hvor de fleste av oss er blitt godt vant til bedagelig nettshopping fra sofakroken, må butikkbesøket by på det lille ekstra. Å bli sett når du ankommer butikken, og bli møtt med et smil og en hilsen, er alltid hyggelig. I tillegg tror jeg på personlig veiledning og ekstra service. Jeg setter pris på å bli vist interesse og god kunnskap, og liker når butikkpersonalet kommer med råd og tips underveis.

– Å spørre om man kan starte et prøverom for deg, avlaste deg med plaggene du bærer på, og å finne frem litt ekstra plagg de tror vil falle i smak, gjør kjøpsopplevelsen til noe mer enn du får hjemme i sofaen. Man må selvsagt se an kunden og ikke overdrevent invadere deres personlige rom. Men jeg tror de aller fleste setter pris på hjelp, fagkunnskap og interesse.