Slik styler du garderobe-klassikerne til 17. mai

Festsesongen braker snart i gang med 17. mai, og mange uten bunad stiller seg det samme spørsmålet hvert år: hva skal jeg ha på meg? Her har vi tatt utgangspunkt i den klassiske, hvite skjorten som de fleste allerede har i garderobeskapet til henne, og den klassiske blådressen til ham.

17.mai-antrekket til ham og henne: Hvorfor ikke oppdatere garderobeklassikere du kanskje allerede har fra før? Foto: Carolina Herrera/Eton.

Av: Chili Publications

Dame – slik styler du den hvite skjorten til 17. mai

BLOMSTERDRØM: Skjørt fra Hallhuber, bluse fra Sandro, blazer fra Max Mara, sko fra Selected Femme, solbriller fra Tom Ford, veske fra Marimekko. Foto: Kampanjebilde fra Hallhuber

Den hvite skjorten er tidløs og klassisk, og passer til absolutt alt. Til 17. mai styler vi den med blomsterskjørtet, som alltid er populært om våren og sommeren og som i år er intet unntak.

Blomsterskjørtet kan dresses både opp og ned, alt etter hvor formelt eller avslappet du ønsker det. Vi tatt utgangspunkt i et nydelig midiskjørt med folder som får et lett og pent uttrykk med en hvit skjorte eller bluse til – velg gjerne en med fine detaljer som sløyfer, broderier eller krager, eller velg en skjorte i lin som gir assosiasjoner til bunadsskjorten.

Kombiner med en lekker blazer i en sommerlig og frisk rosatone, med lett innsnevret midje. Style antrekket med sesongens it-sko, nemlig slip-in skoen, og la fargene på denne gå igjen i resten av antrekket. Garantert gnagsår-fri!

For å gjøre antrekket hakket mer edgy kan du finne solbriller og matchende veske i en kontrastfarge.

Her har vi valgt en klassisk solbrillefasong fra Tom Ford, og Marimekko sin tolkning av årets it-veske, nemlig fannypacken, eller rumpetasken om du vil. Denne skal henge på tvers på overkroppen, og kan romme både paraply, ekstra strømpebukser og gnagsårplaster.

Og det beste? Du har hendene fri til å knipse bilder og holde en iskrem!

Herre – slik styler du den klassiske blådressen til 17. mai

BLÅDRESSEN: Stripete skjorte fra Ermenegildo Zegna, hvit skjorte fra Hugo Boss, mønstret skjorte fra Dressmann, hvit sløyfe fra Turnball & Asser, mønstret tørkle fra Etro, klokke fra Jaeger- LeCoultre, mønstret slips fra Dunhill, slips med dødningshoder fra Alexander McQueen, slipsnål fra Kingsman og sko fra Saint Laurent. Foto: Lookbookbilde fra Giorgio Armani.

Blådressen passer til de fleste anledninger og kan gjøres formell eller mer avslappet, alt etter hva du ønsker. Her har vi tatt utgangspunkt i en klassisk blådress fra Giorgio Armani, som eksempelvis kan styles med en klassisk hvit eller stripete skjorte.

Til skjortene passer det med et blått slips, gjerne med mønster i. Det finnes et hav av muligheter når det gjelder blånyanser, mønstre og teksturer. Ettersom disse skjortene er ganske nøytrale, er det fint med et mønstret tørkle også i jakkelommen. Ikke vær redd for å matche ulike mønstre!

Ønsker du et mer avslappet og lekent uttrykk, kan du gå for en skjorte med for eksempel blomstermønster eller paisleymønster. Denne kan også styles med et ensfarget blått slips, eller en hvit sløyfe.

De siste årene har roségull blitt mer og mer populært, og den varme rosafargen er nydelig mot blått. Velg tilbehør som slipsnål, mansjettknapper og klokke i roségull.

Når det gjelder sko, er det cognacfargede skinnsko som nærmest har vært normen, men hva med å gjøre som Armani og gå for et par sorte Derby-sko? De er mindre formelle enn Oxford-sko, men passer fremdeles utmerket til dress.

Vi elsker skoene fra Saint Laurent som kombineres med et par smale dressbukser.