Stjel stilen – Janka Polliani

Janka Polliani er en ekte it-jente, som sjeldent er å se uten en av sine stilsøstre på armen, et smil om munnen og siste mote på kroppen.

Av: Chili Publications Foto: Instagram/@polliani

Janka Polliani er en av spydspissene for internasjonale motepublikasjoner som Vogue, Harpers Bazaar og W Magazine, som har valgt å kalle stilen hennes «Scandi Cool».

Hun er med andre ord en ekte it-jente, som sjeldent er å se uten en av sine stilsøstre på armen, et smil om munnen og siste mote på kroppen.

Modig miks

Stilen til moteprofilen er leken, eklektisk og fargerik. Mønster og «vanskelige» fasonger blandes med største letthet og gir en polert, men avslappet stil. Polliani blander mer enn gjerne en blomstret knytebluse med en smårutet kjole.

Skjørt og oversizede kåper er noen av signaturplaggene hennes. I kombinasjon med magisk tilbehør som luksuriøse sko og vesker fra motehus som Gucci, Balenciaga og Prada blir stilen uredd og kompromissløs – og ikke minst til inspirasjon.

Janka sine fem styling-grep:

1. Tilbehør:

Det er alltid det mest trendy tilbehøret som blir brukt, om det er Cult Gaia sin bambusveske eller Gucci sin brokadeveske, er det tilbehøret som definerer stilen. Gucci-sokker i de nyeste Balenciaga-sneakersene? Ja, takk!

2. Lag på lag:

Janka er ikke redd for å bruke lag på lag. Pliséskjørt, med oversized kåpe, støvletter, knytebluser og belte – her er det «more is more» som gjelder.

3. Snitt:

Vide 90-talls «mom»-jeans, fotside kåper, spisse støvletter, knelangt foldeskjørt og oversizede dressjakker. Oversizede plagg er en gjenganger, men uten å drukne henne. De er kombinert med mer kroppsnære plagg, slik at hun ser petit og komfortabel ut.

4. Farger:

Rødt, lilla, off white, grønt, blomstrete, beige og oransje. Det finnes ingen farger Janka ikke kler og/eller kombinerer. Stylingen er gjerne av ton-i-ton antrekk eller blomstermønster fra topp til tå. Og selvfølgelig er denimblått med i miksen.

5. Materialene:

Denim, plast, ull, silke og tweed. De mest spenstige kombinasjonene er «treningstøy» sammen med tweedskjørt. Superkult og innovativt.