Trendalarm: Saueskinnsjakken

Fra cockpit til catwalk.

SAUESKINNSJAKKE: Fra høstkolleksjonene til Celine og Altuzarra.

Av: Stine Nibe Ravneberget/Chili Publications Foto: BoF & produsentene

Skal man følge saueflokken denne vinteren, er det nettopp saueskinnsjakken man bør gå for. Den både varmer, er god og myk mot huden og oser av avslappet luksus. Merker som Michael Kors, Acne, Celine, Sandro, Altuzarra og Belstaff viste alle ulike versjoner av saueskinnsjakken for høsten 2019.

Varm med ull

Den røffe pilotjakken kjennetegnes av brede, lodne jakkeslag og varmt for i saueskinnsull på innsiden, regulerbare skinnremmer og en luftig, sporty bomberjakke-silhuett. Den finnes både i korte og lange modeller, sorte og brune. Den korte versjoen er helt klart mest flatterende.

Mange assosierer saueskinns- og pilotjakken med en purung Tom Cruise i det ikoniske flydramaet «Top Gun» fra 80-tallet. Jakken lar nemlig tankene vandre til det militære. Faktisk ble saueskinnsjakken oppfunnet på tidlig 30-tallet. Det amerikanske militæret lot seg inspirere av fallskjermhopper Leslie Irvins saueskinns-flyjakke, og skapte sin egen. Den het B-3 og ble brukt av amerikanske piloter som trengte å holde varmen i åpne fly. Den hadde stor krage med lærstropper som kunne stramme kragen tettere om halsen.

TRENDPLAGG: Fra Belstaff og Samsøe Samsøe.

Da cockpitene i flyene sluttet å være åpne, ble saueskinnsjakkens lillebror, den slankere modellen B-6 født. Det skriver nettstedet The Gentleman’s Gazette, som har spesialisert seg på alt som har med vintage herremote å gjøre.

Inspirert av 70-tallet

Alle magasiner skriver det samme; Det er skuespiller Robert Redford i filmen «Downhill Racer» fra 1974 man skal se til for inspirasjon. Ja, det er godt over 40 år siden, men stilen er jaggu brennaktuell fremdeles. Kanskje særlig i år når det er 70-tallet som er et av de mest populære tiårene for stilinspirasjon i motebransjen. Høstens jakker har gjerne dekorative lommer, glidelåser og pelsdetaljer nederst på ermene, og passer til både ham og henne.

VARM BOMBERJAKKE: Fra kolleksjonene til Belstaff og Ane Mone.