Trendalarm: Slik styler du høstens poncho og cape

Pakk deg inn denne høsten.

MØNSTRET: Fra visningen til Burberry, og fra høsten kolleksjon hos Part Two.

Av: Chili Publications Foto: BoF & produsentene

Poncho og cape er blant sesongens desidert største og mest anvendelige nøkkelplagg. Store motehus som Burberry, Chanel, Celine og Marc Jacobs viste dem frem på catwalken for AW19, og mange merker har kastet seg på den behagelige trenden.

Avslappet og myk eller elegant og minimalistisk

En poncho kjennetegnes av at den ikke har ermer, men bæres over skuldrene. Den kommer gjerne i en strikket variant, både ensfarget eller med mønster, gjerne folkloremønster. Den kan være åpen og draperes rundt kroppen, eller lukket – og gjerne formet som en spiss gjennom for- og bakstykket. Ponchoen kan være avslappet, myk og hjemmekoselig, eller elegant og minimalistisk. Se på det som et eneste stort, varmt pledd du kan gjemme deg bort i.

Cape er mye av det samme, men kommer som oftest alltid ensfarget, eller i sofistikerte, minimalistiske mønstre, som eksempelvis ruter. Den er ikke i det samme strikkede materialet som ponchoen, men kommer gjerne i mer strukturerte materialer. Ofte hektes den sammen ved halsen, men ikke alltid. Den kommer i både korte og lange versjoner.

CAPE: Fra visningen av høstkolleksjonen til Marc Jacobs.
TRENDPLAGG: Fra høstkolleksjonen til Celine.

Slik styler du plaggene

Begge er svært anvendelige og kan lett styles opp og ned. Bruk dem med favorittjeansen, en genser – gjerne høyhalset, og boots eller knelange støvletter til hverdags, eller med en pen langermet silkebluse, dressbukser eller sorte jeans og høye hæler til fest. Et helsort antrekk kombinert med en sort cape eller poncho vil ose eleganse og kan fint brukes til både jobb og selskap. Bruk den gjerne over en god og chunky strikkegenser – eller over en kjole eller et skjørt.

En kan føle at en nærmest drukner i en stor poncho med mye stoff. For å definere og markere midjen kan du derfor bruke et medium tykt belte. Bruker du et belte som er for smalt vil det forsvinne inn i alt av stoffet. Et belte som er for bredt vil ofte bli ukomfortabelt.

MANGE VARIANTER: Fra høstkolleksjonene til Vila og Vero Moda.