Trendalarm: Teddyjakken

Teddyjakken er kommet for å bli. Flere år etter at den først ble introdusert på catwalken, står den like sterkt i motebildet.

TEDDYJAKKE: Fra visningen til Max Mara. Foto: Imaxtree.com

Av: Chili Publications Foto: Imaxtree.com

Vinteren er her, og da gjelder det å finne plagg som sørger for at du er både varm og pyntet på samme tid. Her er trendplagget alle snakker om nå – teddyjakken.

Den myke og behagelige jakken gjorde sitt inntog i motebildet allerede i 2013, da den blant annet var tilstede på catwalken til motehuset Max Mara. Og det ser ikke ut til at interessen for dem skal dale med det første.

Fremdeles er jakken tilstede på catwalken, og ikke minst i motebildet.

Farger og snitt

Du får tak i teddyjakken i en rekke fasonger, snitt og størrelser, men det mest populære er store, oversized kåper med eller uten belte i midjen.

Kåpen er komfortabel og varm, samtidig som den er anvendelig. Jakken passer like godt til en strikkegenser og et par jeans, som de egner seg over skuldrene på festkjolen til årets julebord.

Den klassiske varianten fra 2013 var kjennetegnet med en lengde ned til – eller over, knærne. I dag finnes du også en rekke croppede varianter, som også har tatt med seg elementer fra bikerjakken.

Fargene varierer fra hvite, beige og brune nyanser. Det er imidlertid de varme jordfargene, i tråd med høsten og vårens fargetrender, som er mest populære.

Slik styler du teddyjakken

Teddykåpen passer selvsagt til alt, men skal du følge med på vinterens største trend, er det jordfarger sammen med jordfarger som gjelder. Kombiner den brune teddykåpen med okergult, oransje og kanel for maks effekt på trendbarometeret.

For kundene som ikke ønsker å se ut som moder jord, er selvsagt blå jeans og en lekker off-white strikkegenser alltid like tidløst og lekkert. Men for å være med på litt av dagens motebilde, er en knallfarget lue i blått eller rødt superlekkert sammen.

For selv om kåpen er mørkebrun eller beige passer den med de fleste farger. Nesten like anvendelig som sort med andre ord.

Teddykåpen er selvsagt også det perfekte tilbehøret til festsesongen. Selv med en festkjole i tynt materiale, er det garantert at den vil holde deg varm. Bytt ut det medfølgende beltet med et lakkbelte, eller noe med glitter/strass. Da får kåpen en party-makeover.

Eller sett noen trendy brosjer på kåpen. Små og mange brosjer er i vinden – og gjerne med dyremotiv i strass. Perfekt til hverdag og til fest.