Ikke inviter butikken på julemiddag

Kjære medlemmer og venner av Texcon!

Midt i selveste juleinnspurten, mens du forbereder deg på å feire jul med dine nærmeste, tillater jeg meg å dele noen tanker om balansen mellom arbeid og fritid – jobben og familien.

Professor YoungAh Park ved University of Kansas forsker på dette feltet. Hun understreker viktigheten av å koble helt ut og sier at dette er avgjørende for å unngå utbrenthet. Park poengterer også at det å koble ut ikke betyr at du bryr deg mindre om jobben eller oppnår mindre. Tvert imot, det å gi deg selv tid til å hvile og gjenopprette energi, fører til økt kreativitet, fornyet fokus og styrket evne til å møte arbeidsutfordringer med friskhet og vitalitet.

I Texcon tror jeg mange sliter med dette, rett og slett fordi de driver en familiebedrift. Slike bedrifter utgjør en betydelig del av norsk økonomi, og forskning viser at disse bedriftene ofte er mer lønnsomme. Familiebedrifter har en unik dynamikk, der tillit, motivasjon og innsats vektlegges sterkt​​. Eierskap, styre og ledelse er ofte tett knyttet sammen, noe som både kan være en styrke og en utfordring. Det kan være vanskelig å trekke en klar grense mellom arbeid og fritid.

Så kjære venner og medlemmer i Texcon-familien, når julen endelig ringes inn og Sølvguttene synger på TV, ta en velfortjent pause! Det å la «familiemedlemmet» – butikken – bli på jobben mens du feirer jul med dine kjære, er ikke bare en hyggelig gest, men også en vitenskapelig underbygget nødvendighet for ditt eget velvære. Det er ikke bare en gave til deg selv, men også til ditt profesjonelle liv.

Jeg ønsker dere alle en hjertevarm og avslappende juletid.

Thomas