Mannlige moteprofiler du må følge på Instagram

Trenger du litt påfyll og ny inspirasjon? Da må du følge disse kontoene! Vi har håndplukket det vi mener er blant de mest talentfulle, mannlige moteikonene i sosiale kanaler. Klassisk, banebrytende, konfeksjon eller casual – her finner du alt!

AV: Chili

Det finnes et stort spekter av kvinnelige influencere og moteprofiler i sosiale medier, men hvor er mennene?

Den kanskje mest kjente profilen er David Gandy, som etter hvert er blitt et moteikon å regne. Den engelske modellen inspirerer daglig sine over én million følgere på Instagram med gjennomførte antrekk og en stil som gir assosiasjoner til den engelske forstaden.

Det finnes imidlertid mange flere moteprofiler der ute, som garantert vil gi inspirasjon til deg som driver med herremote.

Her har vi samlet noen av dem du bør følge for moteinspirasjon i sosiale medier.

Les også: 5 tendenser for herre – høst og vinter 2023/2024

Ben Brewster-@benbrewster

Ben Brewster er en innholdsskaper som holder til i New York, som også er grunnlegger av motemagasinet for herrer The Cuff.

Profilen må være selve essensen på begreper «dapper». Her kan en virkelig hente mengdevis av inspirasjon, uansett om anledningen er bryllup, sommerfest, julebord eller bare en ekstra gjennomført stil på jobb. Stilen er klassisk og stilren, med hovedvekt på konfeksjon.

Jordfarger er størst representert, med innspill av tweed. Periodevis byr han på litt mer fargesterke nyanser og lekende antrekk, med blant annet sesongens strikkeplagg og mønstrete skjorter.

Kontoen du skal følge: @benbrewster

Olaf- Hernandez – @casoperdido

Nytenkende, superfresht og fargerikt! Olaf Hernandez er fra Ibiza, men bosatt i London. Dette er en mann som har mote i fingerspissene, som stadig leker seg med kombinasjoner av

farger, mønstre, materialer, tilbehør og uttrykk. Resultatet er lekent og fantastisk inspirerende!

Hernandez elsker å skille seg ut og tester ofte det aller siste innen trender. Han har en spesiell kjærlighet for sterke farger – gjerne også de tradisjonelt sett mer feminine fargene, for ikke å snakke om hans mest essensielle tilbehør: kule solbriller, sko og herrevesker.

Kontoen du skal følge: @casoperdido

Christer Nordnes – @christernordnes

Yes, det finnes også mange stilfulle nordmenn, og en av dem er Christer Nordnes! Han holder til i Bergen og jobber til daglig med utvikling av nettsider i Sbanken, men er langt over gjennomsnittet interessert i klær, styling, stil og herremote.

Les også: En av de beste i klassen på bærekraftig mote

Stilen hans henter spesielt inspirasjon fra Italia og England, der kombinasjonen av hvite skjorter og nyanser av brunt er et signaturantrekk. Her vil du finne mange inspirerende og klassiske antrekk, gjerne med en touch av streetwear, og generelt mange gode tips.

Kontoen du skal følge: @christernordnes

Leo Mandella – @gullyguyleo

Hipp – det må være den beste beskrivelsen for britiske influencer og YouTuber, Leo Mandella. Han er bare 21 år, men har mer enn 700 000 følgere på Instagram som han daglig inspirerer med fargerike, personlige og lekne antrekk. Trenger du et frisk pust av moteinspirasjon, vil du definitivt kunne finne det her.

Antrekk og stil varierer nok i stor grad etter humøret til Mandella, og han er både kreativ og modig med kombinasjoner og uttrykk – det være seg matchende Burberry-jakke og shorts med loafers og tennisokker, eller varsity-jakke med Gucci-veske.

Kontoen du skal følge: @gullyguyleo

Moe Osman – @hellacreps

En annen konto som også best kan beskrives som fargerik, fresh og livlig, er @hellacreps, eller Moe Osman som han egentlig heter. Han er en innholdsprodusent og influencer som holder til i London, England. Han har en spesielt stor kjærlighet for sneakers.

Det er imidlertid langt fra bare sneakers som inspirerer på konten hans. Her kombineres streetwear, vintage, high end og luksuriøse merkenavn i skjønn forening. Samtidig ser du han ofte med det siste av plagg og trender i motebildet, men i en langt mer avslappende stil enn mange andre.

Kontoen du skal følge: @hellacreps

Okan Arslan – @mr.okn

Tilbake til det klassiske, dapper og konfeksjon på høyt nivå. Okan Arslan holder til i Wien i Østerrike og jobber med markedsføring i selskapet Mr & Mrs Media. En må likevel kunne si at han i stor grad selv er en influencer med nærmere 300 000 følgere på Instagram.

Sentralt for profilen og stilen hans er begrepet «dress for success», som gjenspeiles i hans forkjærlighet for skreddersøm og konfeksjon. Enkeltspent, dobbeltspent, pinstripe, tweed, button down, button under og cut away – med og uten egne tvister. Består noe av sortimentet ditt av konfeksjon, er det altså MYE inspirasjon og stylingtips å hente her.

Kontoen du skal følge: @mr.okn

Justin Livingston – @justinliv

Dette er virkelig innovativt, unikt og råstilig. Justin Livingston er bosatt i New York og skribenten bak bloggen Scout Sixteen. Han leker seg stadig med alle mulige elementer fra moteverdenen, som igjen blir til de mest fantastiske kombinasjoner og antrekk. Dette er både nyskapende og banebrytende!

Og han er virkelig inne på noe – for mote handler jo faktisk om individualitet og om å uttrykke seg. Livingston omtaler seg selv som en punker, og leker seg ofte med uvanlige kombinasjoner som på magisk vis blir en fulltreffer. Dette er en fyr som virkelig har mote, stil og fashion i blodet.

Kontoen du skal følge: @justinliv