Stilintervju med Andrea Sveinsdottir: – Nordmenn er for dårlige til å pynte seg i hverdagen

Moteprofil Andrea Sveinsdottir om kjoledilla, hennes beste skotips, bærekraftig mote og hennes syn på Y2K-trenden.

Av: Chili Media Foto: Instagram/@andreasveinsdottir

En kjapp scroll på Andrea Sveinsdottir sin Instagram gir oss inspirasjon til deilige weekend get aways, fargerik mote, stilrent interiør og nydelige matopplevelser. Vi tok en prat med 28-åringen om hennes favorittplagg, «must have»-tilbehør og hva hun mener ALLE bør ha i garderoben.

Romantisk sommer stil – minimalistisk vintermote

Med en jobb som SoMe-ansvarlig hos You&I og Love Lolita, er det kanskje ikke så rart at Andrea er god på stilinspirasjon overfor sine nærmere 60 000 følgere. Og akkurat som de ulike årstidene varierer i farger, varierer også Andrea sin stil i samsvar med værendringene.

– På vinteren og høsten er jeg skikkelig minimalistisk og jeg kler meg gjerne i dressbukser, tweedjakker og enkle plagg, men gjerne med noe litt ekstra som en perlekrage. Når sommeren er her, heller stilen min mot det søte og romantiske, gjerne med farger, blomsterprint og blonder, sier Andrea.

Hun kan fortelle at hun som oftest pleier å velge ut ett hovedelement, som hun deretter bygger opp antrekket rundt.

På vinteren går Andrea ofte i tweedjakker og enkle, minimalistiske plagg.
Foto: Instagram/@andreasveinsdottir

– På sommeren er det som regel en kjole som er hovedelementet, og ut ifra den velger jeg ut passende tilbehør.

Det hele avhenger av anledningen og hva som passer til. Et annet stylingtips Andrea har, handler om å være 100 prosent komfortabel med det du går med.

– Det høres kanskje ut som en stor klisje, men det er så sant. I teorien kan jeg ta på meg et antrekk jeg liker veldig godt, men om jeg ikke føler meg bra i antrekket, klarer jeg ikke bære det med stolthet og da forsvinner jeg i antrekket, forklarer hun.

Hva er ditt favorittplagg?

– Jeg er utrolig glad i kjoler! Skapet mitt er sikkert 80 prosent kjoler, resten er en blanding av basics, som bukser, t-skjorter og gensere. Jeg har en kjole fra Zimmermann som jeg var så heldig å få tak i på Tise. Den troner øverst på listen min over favorittkjoler. Den er veldig spesiell og skiller seg ut, sier hun.

Og hvilket tilbehør klarer du deg ikke uten?

– En søt veske gjør virkelig mye med et antrekk.

Andrea har en rekke vesker som hun bruker for å pynte opp antrekkene sine.
Foto: Instagram/@andreasveinsdottir
 

Komfort trumfer høyt

Selv om Andrea elsker høye hæler, ser du henne ofte i sneakers til omtrent alt. Men til pene anledninger har hun likevel et stalltips å komme med.

– Komfort trumfer når det kommer til skotøy, så jeg går ofte rundt i sneakers.  Men til spesielle anledninger har jeg alltid med meg et par pene sandaler eller hæler i vesken som jeg skifter til.

Bomull og lin er blant favorittstoffene når sommeren er i anmarsj. 

– I sommervarmen er lin utrolig behagelig å gå i. I tillegg er jeg en sucker for en hvilken som helst rosa kjole og jeg elsker jeg blomsterprint og hvite blondekjole.

Hvite blondekjoler og lin-plagg er hennes soleklare sommerfavoritter.
Foto: Instagram/@andreasveinsdottir

Hva er dine tips for å kombinere farger, mønstre evt. materialer?

– Personlig liker jeg å holde det forholdsvis enkelt, og ikke mikse så mye mønster. Dersom jeg har et plagg eller tilbehør med mye mønster, velger jeg antrekk i en hel farge. Slik vil også det mønstrede poppe mer frem. Farger kan derimot være morsomt å kombinere. Nå er jeg veldig glad i knallrosa og oransje sammen. Det er så fresht!

Wow-kjole og Tise-dilla

Vi har alle våre nøkkelplagg, og for Andrea sin del kunne hun ikke klart seg ut en linkjole i garderoben. Ikke bare kan den brukes til nesten alle anledninger, man den kan også styles opp og ned med tilbehør. Med sneakers og en tote bag til hverdags, sandaler og stråveske på stranda og til sommerfesten kan man kombinere den med hæler, clutch og smykker!

– I tillegg er jeg glad i å ha basisplagg som en sort dressbukse, lys dressbukse i lin, en hvit og sort basic t-skjorte samt en sort linshorts. Når det kommer til tilbehør kommer du langt med en sort håndveske, et sort belte med en fin beltespenne og sorte strappy heels. 

Og det er også én ting ALLE burde ha i garderoben sin, mener Andrea.

– En «wow»-kjole! Den kjolen du tar frem når du føler deg skikkelig bra og vil skinne! Her tenker jeg du burde gå for det du liker, men personlig vil jeg gått for en kjole med puffermer og en sterk farge!  

Alle bør ha en WOW-kjole i klesskapet sitt, mener Andrea. Hun er selv veldig glad i kjoler med puffermer og sterke farger. Foto: Instagram/@andreasveinsdottir
 

Hva er ditt forhold til bærekraftig mote?

– Jeg har gått over til å handle veldig mye mer brukt! Tise-appen min blir flittig brukt og jeg bruker den til å lagre ønskelister slik jeg pleide å gjøre hos nettbutikker tidligere. Ser jeg noe i en butikk eller på Instagram som jeg ønsker meg, sjekker jeg alltid ut om jeg kan få tak i det på Tise først. Det er ofte billigere, og jeg har kun gode erfaringer med kjøp derfra.

– Noe handling blir det i vanlige butikker også, men jeg prøver å handle minst mulig fast fashion og heller kjøpe dyrere plagg som er produsert på en bedre måte og ofte varer lenger. Noe fast fashion blir det dessverre, men i mye mindre grad enn tidligere, forklarer hun.

Og hva med bomkjøp – har det blitt noen opp gjennom årene?

– Jeg gjør ekstremt sjeldent bomkjøp, men jeg gikk på en stor smell da jeg kjøpte en beige vintage Chanel-veske jeg trodde kunne gå til alt. Jeg har faktisk aldri fått brukt den, og måtte selge den videre. 

Nordmenn er for dårlige til å pynte seg i hverdagen

Med serier som «And just like that» håper Andrea at nordmenn vil få øynene opp for å pynte seg mer i hverdagen.

– Det går mye i jeans og t-skjorte, men jeg vil se mer farger, mønstre og blonder i hverdagen! Særlig nå som det er sommer. Så jeg håper Carrie varter opp med noen nydelige antrekk i neste sesong av «And Just like that», som gjør at vi alle får et lite spark i ræva når det kommer til å pynte oss litt ekstra i hverdagen og at vi tørr å skille oss ut, sier Andrea.

Andrea selv kjøper ofte sine klærne hos You&I, mens nettbutikk-favorittene er Net-A-Porter og 24s.

Hvilke trender tror du vi snart er ferdig med?

– Jeg HÅPER og krysser fingrene, med alt jeg har, for at Y2K trenden snart er over. Low waist, crop tops og smale, raske briller trenger vi virkelig ikke å fortsette med!