Pulsen på trendene for AW 23/24 fra de internasjonale motemessene

Årets første motemesser og moteuker er godt i gang, og det er allerede bare å glede seg til de mange fine trendene vi kommer til å se nese høst og vinter. Viktige stikkord er blant annet: iøynefallende farger, kontraster og klassiske nøkkelplagg. Her er 6 trender til ham og henne.

Tekst:Chili Media Foto: Pitti Immagine Uomo, Copenhagen Fashion Week & Acielle/Style Du Monde for Vogue

Etter tre år med påvirkning av korona, kunne motemessene denne sesongen endelig kjøre på med fullt program slik som vi kjenner det. Den berømte italienske motemessen Pitti Immagine Uomo ble tradisjon tro holdt i Firenze i januar og sparket moteåret i gang. Hit flokket både innkjøpere, motepresse og stilstjerner seg for å se neste sesongs trender og tendenser. Kort tid etter gikk moteuken i København av stabelen, hvor flere toneangivende motemerker og up-and-coming designere fikk vise hva neste høst har å by på.

Her er 6 trender til ham og henne for AW 23/24 som sett på de internasjonale motemessene og moteukene.

Blue Boy

Blått var å se overalt under både Pitti Immagine Uomo i Firenze og moteuken i København. Og vi snakker først og fremst om koboltblått. Den sterke, nesten syrlige blåfargen ble sett på overdeler, strikkeplagg og ytterjakker, men også på tilbehør som luer og skjerf. Mens vi forbinder blåfarger som himmelblått og turkis med varme sommerdager, passer koboltblått perfekt med jordfargene som går igjen i høstmånedene.

LES OGSÅ: En komplett guide til skreddersøm og konfeksjon

Iøynefallende kontraster til ham

Street style fra moteuken i København

Tiden da høst- og vintersesongen var synonymt med nøytrale jordfarger og sort, er forbi. Nå vil vi synes! Iøynefallende farger og kontraster er perfekt for å vekke oppmerksomhet, og ikke minst lyse opp i vintermørket. Kall det for fargeglad dopamin-dressing, om du vil. Særlig knallfarger som oransje, grønt og gult vil bli stort for AW 23/24-sesongen.

Klassisk kamel

Blir sterke neonfarger og mønstermani litt for mye av det gode, kan vi melde at den klassiske kamelfrakken vil bli sentral neste vintersesong. I hvert fall om vi skal tro streetstyle-stjernene under motemessen i Firenze. Dette tidløse og trygge ytterplagget ble stylet på mange ulike og moderne måter, både over en klassisk dress, men også til avslappede jeans og kule sneakers. Her setter kun fantasien grenser!

Think Pink

Rosa faller kanskje ikke naturlig innunder høst- og vintertrendene, men AW23/24-sesongen er faktisk full av både duse, deilige rosatoner og mer sjokkrosa og syrlige bærfarger. Kombinert med dempede jordtoner som brunt og beige, eller med ulike rosafarger ton-i-ton, skaper du en fantastisk fin og moderne look som garantert vil synes i havet av mørke og anonyme vinterantrekk.

LES OGSÅ: Lagency – kjøpt av kjøpmenn som vet hva som selger

Duse toner til henne

Aeron

Fremtiden ser lys ut! Både motemerkene på catwalken og it-jentene utenfor visningene under moteuken i København sportet en lys og dus look. Særlig farger som offwhite, pastellgult og lys turkis ser ut til å være populære – og er i tillegg fresht å style med klassiske høstfarger som grått, mocca og mosegrønt, for en spennende kontrast.

Tidløs biker-babe

Street style

Den evigkule og klassiske bikerjakken dukker opp i motebildet med jevne mellomrom. Skinnjakken gjorde så smått comeback i 2022, og ser ut til å bli desto mer populær til høsten. Under moteuken i København var det bikerbabes å se overalt, både på catwalken og i streetstyle-bildet. Den sorte skinnjakken kommer i utallige varianter, både korte og lange versjoner, oversized og mer tettsittende – ikke minst, som både bomberjakke og dobbeltspent blazer.

LES OGSÅ: Merkevareløft i Boomerang – klar for fremtiden

Flere nyheter

Vi gir våre medlemmer et unikt innblikk i kommende trender og tendenser, nøkkelplagg for sesongen og tips fra eksperter og aktuelle motepersonligheter.

Flere artikler