5 tendenser for herre – høst og vinter 2023/2024

Maksimalisme står fremdeles sterkt blant herremoten neste sesong, med nyanser av sjokkrosa, aprikos, indigo- og koboltblått. Dette kombineres med duse farger av off-white og beige, røffe, tidløse teksturer og raffinerte mønstre.

Tekst: Chili Media Foto: Imaxtree og leverandørene

For høst- og vintersesongen 2023/2024 vil moten særlig forsøke å trøste og gi ro i usikre tider. Sentralt for flere tendenser er gode farger som kan virke beroligende på oss, men også farger som booster humøret og optimismen. Samtidig er moten eksperimentell og utforskende og ser fremover mot nye, ukjente og spennende horisonter.  

Her er fem AW23/24-tendenser for ham.

Iøynefallende Kontraster

Henrik Vibsov

Maksimalisme og såkalt «dopamine dressing» med sterke farger i sentrum, har vært sentralt de seneste motesesongene, og tendensen Iøynefallende Kontraster bygger videre på dette. Tenk farger som sjokkrosa og Magenta, blåtoner som grenser mot koboltsblått, julerødt, blågrønt og turkis. Sett disse opp som vågale kontraster mot off-white og sort, gjerne blant ullmaterialer med ruter.

Tendensen blir sett blant yttertøy som frakker, men også chunky og varmende strikk, klassiske blazere og bukser, ifølge trendbyrået Italtex. Blåfargen Galactic Cobalt vil bli en svært sentral farge, ifølge trendbyrået WGSN og Coloro. En intens og digital farge som tar inspirasjon fra ny teknologi og den moderne Space Age-tidsalderen med utviklingen av metaverset. Blåfargen er nær elektrisk blått, og prosjekterer følelsen av eskapisme og en utvidet virkelighet. Fargen kan brukes på mange måter, fra yttertøy til occasion wear og tilbehør.

LES OGSÅ: Pulsen på de internasjonale motemessen

Sober Natur

Dior

Som en kontrast til tendensen med fargerike og iøynefallende kontraster, kommer Sober Natur som et deilig og friskt pust. Denne tendensen minner litt om Drømmende Dus til henne, men er ikke like fargerik, og skal virke trøstende i usikre tider. Sentralt er lyse og duse farger i off-white og beige, samt ulike gråtoner i hele gråskalaen, mot brunt, fiolett og gult. For at det hele ikke skal bli for platt, kommer de sobre, monokrome fargene i ulike djerve og tidløse teksturer, men også som raffinerte looks med mønstre av tartanruter. Nøkkelplagg vil være spesielt strikkegensere og jakker og frakker.

Rått med Blått

Off-White

AW23/24-sesongen vil bli preget av mye blått, spesielt indigoblått, skal vi tro Italtex. Men også farger som sjøblått – faktisk alle nyansene i havet. Det blir imidlertid ikke kjedelig, for de kommer i en rekke ulike teksturer, materialer og naturlige mønstre vevd i jacquard.

Særlig blåfargen Elemental Blue vil bli sentral, ifølge WGSN og Coloro. Den sofistikerte fargen får en til å ta det stressende livet litt mer med ro og høyner den sensoriske bevisstheten. Denne sensitive fargen representerer også et behov for stabilitet og moderasjon, og sammenfaller med jakten på å finne den ideelle balansen mellom jobb, internett og andre aspekter i livet. Nøkkelplagg vil være gensere og strikkejakker med ulike teksturer.

LES OGSÅ: Lenge leve den fysiske butikken

Nærende Aprikos

Hermès

Hvert år kårer WGSN årets Pantonefarge. For 2024 mener trendbyrået at fargen Apricot Crush vil bli stor. Den rødgule fargen balanserer livsstil og nærer kropp og sinn, i takt med forbrukeres behov for å leve mer med mening og gjøre de riktige valgene både for seg selv og for planeten. Dens myke, solblekede naturfarge går perfekt sammen med nøytrale farger. Aprikosfargen er likevel ikke en pastellfarge, men mer livlig, forfriskende og energisk uten å være skrikende og oppmerksomhetskrevende. Perfekt når mennesket blir konfrontert med en rekke følelser og bekymringer rundt fremtiden i dagens urolige tider. Nøkkelplagg er overdeler og gensere, som kan matches med jakker i mer dempede og nøytrale farger.

Sort-hvitt

Givenchy

AW23/24-sesongen fortsetter tendensen med sort og hvitt fra SS22. Den står i en sterk kontrast til de mer fargerike og iøynefallende tendensene, med poppende og sterke signalfarger. Kan det være et stadig behov for enkelhet i en rotete og usikker tid? Ifølge Italtex er sort og hvitt funnet opp på nytt denne gangen. Det i form av store kontraster og mønstre av elegant hundetann – både mikro og makro, små og store ruter og andre geometriske mønstre. Fargemessig strekker de hvite tonene seg fra kritthvitt og eggeskall til off-white. Tendensen vil særlig være å se blant ullplagg og annet yttertøy.

LES OGSÅ: En komplett guide til skreddersøm og konfeksjon

Flere nyheter

Vi gir våre medlemmer et unikt innblikk i kommende trender og tendenser, nøkkelplagg for sesongen og tips fra eksperter og aktuelle motepersonligheter.

Flere artikler