5 tendenser for herre, vår/sommer 2024

Urolige tider i verdenssamfunnet påvirker motebildet. Designerne tyr til sterke virkemidler som nostalgi, symbolsk fargebruk, alternative digitale verdener og kunstig intelligens for å søke trøst og komfort.

Tekst: Chili Media Foto: Imaxtree og leverandørene

Neste års vår- og sommermote er inspirert av verdensbildet som rår. Felles for mange av tendensene er et behov for å søke trøst, komfort og distraksjon i urolige tider, enten ved å mimre nostalgisk tilbake til barndommens somre, eller ved å flykte inn i den digitale tidsalderen med hyperaktuelle redskaper som kunstig intelligens.

Her er fem SS24-tendenser for ham.

Big Suit Energy

Emporio Armani

At dresser trender på herrefronten er ikke akkurat sjokkerende nyheter. Men trendbildet varierer likevel fra år til år og sesong til sesong i snitt, fasong, farger og materialer.

For SS24 er det komfortabel konfeksjon som står i fokus. Rett og slett behagelige, løse snitt på dresser, istedenfor trange og smale silhuetter, ifølge Fashion United. Designerne ser ut til å ha tatt tilbake Big Suit Energy-trenden som regjerte i damemoten for noen år siden.

Nå skal kroppen få puste litt, men dressen skal samtidig vise autoritet og selvsikkerhet. Det er tid for business. Motehus som Giorgio Armani, Versace, Louis Vuitton og Zegna viste alle sine tolkninger av tendensen på catwalken for neste sommer. Det var særlig duse farger av grønt, grått og beige som ble sett på løse, oversized snitt. Tenk plagg som store dressjakker, løse dressbukser med og uten press og vester.

LES OGSÅ: Pulsen på trendene for AW 23/24 fra de internasjonale motemessene

White, White, Baby! 

Louis Vuitton

Lite slår en krisp, hvit skjorte mot solbrun hud. Sommeren 2023 har det tatt helt av på linfronten til herre, og spesielt hvit lin.

I Oslos gater var det så mange menn ikledd helhvitt fra topp til tå, at den britiske superstjernen Robbie Williams måtte dokumentere det hele på Instagram-profilen sin. Gjester han Norge neste sommer også, vil han neppe se noe nytt. For også de internasjonale motehusene har designet hvite sommerkolleksjoner for 2024.

Kjente merker som Dolce & Gabbana og Giorgio Armani sendte sine mannlige modeller ned catwalken i helhvitt fra topp til tå. Også merker som ikoniske Canali, norske Frislid og Gant har kastet seg på den lyse trenden. Tenk enten enkeltplagg, som en lekker, hvit skjorte eller hvite bukser, eller hvitt fra topp til tå – gjerne en hvit t-skjorte stylet med en hvit skjorte over og matchende bukser.

Av materialer vil det nok være særlig fokus på lin, bomull, silke og andre svalende sommermaterialer.

Sukkerspinn

JW Anderson

Mens Barbiecore, med sine 50 shades of pink, er en av neste års store sommertendenser for kvinner, er det en dusere rosa-tendens som ser ut til å gjelde for herrene. Det er den lyserosa fargen som en gang ble kalt for Millenial Pink som kommer til å være sentral sommeren 2024, ifølge Fashion United. En lys, pastellrosa farge som nesten kan minne om sukkerspinn på tivoli.

Motehus som Zegna, Neil Barrett og JW Anderson viste alle ulike tolkninger av tendensen på catwalken. Også italienske Canali og norske Frislid har slengt seg på den søte trenden. For ikke å snakke om Valentino, som kjørte på med en hakket mer ekstrem utgave med sine sjokkrosa innslag på catwalken for neste års sommermote. Blir dette herrenes svar på Barbiecore – Kencore?

LES OGSÅ: Herremote – Hvordan kle seg etter kroppstype?

Denim-dilla

Valentino

Jeans og blå denim er kanskje ikke det du assosierer med sol, sommer og varme feriedager. Er ikke jeansen i vårens tegn? Vel, neste høysommer er jeans et av de store nøkkelplaggene. Glem imidlertid åletrange, skinny jeans. Det er behagelige rette jeans, baggy jeans og til og med slengbukser som vil bli sentralt for herrenes del, ifølge Fashion United.

Alle i klassiske vasker som indigoblått og lyseblått. Til og med god gammeldags dobbel-denim vil bli populært, også kjent som Canadian suit. Motehus som Dsquared, Valentino og Prada viste alle jeans på catwalken for SS24-sesongen. Magliano gikk for dobbel-denim med matchende olajakke- og bukser, noe vi tror vil gå fra å være en vågal look som oser av attitude, til å bli allmenn, stueren og kommersiell.

Ypperlig ytterst

Selected Homme

Motehjulet skiller seg fra et vanlig kalenderår. Vår- og sommerkolleksjonene kan begynne å komme i butikk så tidlig som i januar, mens det fremdeles er bitende vinter ute. De kan også plutselig droppe innom i mai – noe som vil si at det kreves en rik bredde av ulike ytterjakker for å dekke alle behov fra januar til juni.

For neste sommer inkluderer dette både elegante og vindtette trenchcoats, tekniske regnjakker og løse og lettere jakker, ifølge Fashion United. Motehus som Prada, Emporio Armani og Fendi viste alle ulike versjoner av ypperlig yttertøy på catwalken for SS24-sesongen.

LES OGSÅ: En av de beste i klassen på bærekraftig mote

Flere nyheter

Vi gir våre medlemmer et unikt innblikk i kommende trender og tendenser, nøkkelplagg for sesongen og tips fra eksperter og aktuelle motepersonligheter.

Flere artikler