Spiser mens hun løper mellom dame og herre

Midt under pandemien åpnet Anita Knudsen sin andre butikk i Storgata på Lillehammer. Den ene, Tendenza, er for damer. Den andre, Tendenza Maestro, er for herrer.

Du åpnet en damebutikk som er dobbelt så stor som den gamle og gjorde den gamle om til en butikk for herrer. Det er et stort løft!

– Ja, tankene om en herreavdeling hadde surret i bakhodet og da det dukket opp et ledig lokale i Gågata, var det bare å kaste seg rundt, selv om vi nylig hadde pusset opp butikken i 2019. Det nye lokalet ble totalrenovert i samme stil som «den gamle».

Og du fikk det til å gå i pluss allerede første året?

– Ja.

Wow.

Personlig preg

Begge gangene Anita Knudsen har pusset opp, har hun fått hjelp av Bård Løkenhagen, eier og daglig leder i Inter-Partner Nor.

– Jeg opplever at mange nå er mer opptatt av å handle kvalitet.

Anita Knudsen

– Jeg hadde flere aktører innom som kom med forslag, men jeg husker innmari godt første gang han kom inn i butikken. Vi snakket litt om hvordan jeg ville det skulle være, og så begynte han å spørre om så mye rart, blant annet hva jeg drev med når jeg ikke var på jobb. Jeg tenkte: «Her er det en som tenker i andre baner.» Men da han kom tilbake for å presentere skisser, sa han: «Du vet det, Anita, du som fluefisker etter laks og jakter elg – vi må dra naturen inn til deg», mimrer Knudsen.

LES OGSÅ: Stor suksess med ny kundeopplevelse

Naturen er tatt med inn i herrebutikken for å linke den til eierens interesser.

Det høres veldig riktig ut. Butikken er din merkevare. Så da er det kanskje ikke så dumt å skape noe som er deg?

– Det var det jeg var ute etter. Så da ble det treverk, stein og bildetapet av skog i butikken.

Har du kontroll eller tar du bare en sjanse?

– Hvis du ikke tør å satse, så … Vi satset jo ved å utvide med herrebutikk i en periode da det var korona. Og vi måtte bare stå i det. Jeg hadde satt åpningsdato til 11. september på Tendenza og 18. september på Maestro, så begge butikkene skulle være oppe og gå før elgjakta. Jeg husker at Bård sa: «Det her grenser til galskap, Anita». Jeg satte av ti dager til oppussing, pluss en uke mellom åpningene. Så alt måtte klaffe, ikke sant? Men det gikk; vi jobbet jo døgnet rundt.

Viktig fornyelse

Hvordan var åpningsdagen i september 2021?

– Jeg hadde ikke drømt om at det skulle komme så mye folk. Vi åpnet tolv og rigget til med et stort bord med bobler og sjokolade, og klokken halv fire var det ikke et eneste champagneglass igjen.

Hvor viktig er det å fornye seg?

– Det er viktig å pusse opp, men det er også viktig å fornye butikken mellom oppussingene. Man trenger jo ikke å fornye hele butikken. Man kan ta elementer som gjør at det blir nytt. I tillegg gjør vi om butikken ofte, både i utstilling og på veggene. Nå har vi for eksempel samlet merkene våre mer, forklarer Knudsen.

LES OGSÅ: Fem tendenser for herre høst/vinter 23/24

Anita Knudsen klarer å åpne to butikker i samme måned i 2021.

Og hvordan går det nå?

– Omsetningen har økt siden vi åpnet 2021. Det har vært gøy. Vi har drevet godt i alle år på dame. På herre er vi i startfasen, men jeg har stor tro på at vi skal få til.

Tillit, ærlighet og lidenskap

– På Lillehammer har dere vel både lokale kunder, faste hyttekunder og turister?

– Ja, og vi har en fantastisk handlegate, og tilreisende liker seg veldig godt i byen. Det er mye aktivitet av forskjellig slag både i byen og i områdene rundt. Lillehammer og omegn er blitt en veldig populær destinasjon på sommerstid, og det er så mye liv i gågata her på sommeren at det til tider er «stågate», skildrer Knudsen. – Fortell litt om kundene. – Jeg har kunder i alle aldre og av alle slag. Jeg opplever at mange nå er meopptatt av å handle kvalitet. Det koster litt mer, men det varer lengre, med tanke på bærekraft.

LES OGSÅ: Fem tendenser for dame høst/vinter 23/24

– Det er viktig å pusse opp, men det er også viktig å fornye butikken mellom oppussingene.

Anita Knudsen

Klarer du å være både i damebutikken og i herrebutikken?

– Altså, jeg løper imellom. Det er ganske mange i Lillehammer som vet når jeg har lunsj, for da spiser jeg mens jeg går mellom dame og herre.

Hvor mange ansatte er dere?

– Vi er tolv ansatte til sammen. Og jeg er heldig med hver og en av dem. Uten dem hadde det ikke vært noe. Jeg tror det kommer mange kunder til oss fordi at de får god hjelp. Det er kanskje det aller viktigste. Det handler om tillit, den ærligheten og lidenskapen som de som jobber her har.

Hvordan finner du ekstrahjelper? Håndplukker du?

– Ja, jeg gjør det. Salg kan man til dels lære, men man må være en person som prater med folk og er ærlig; det skaper tillit hos de som kommer.

To butikker holder

Blir du aldri lei?

– Nei, aldri. Det gir meg så mye glede å komme på jobb hver dag.

Du vil ikke utvide ytterligere, da?

– Nei … hvordan jeg skal rekke å være i tre butikker på én dag, avslutter Anita Knudsen lattermildt.

Flere nyheter

Vi gir våre medlemmer et unikt innblikk i kommende trender og tendenser, nøkkelplagg for sesongen og tips fra eksperter og aktuelle motepersonligheter.

Flere artikler